Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών – Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών – Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Παιδεία
'Ενταση στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ- ΔΟΕ στο Σύνταγμα Eurokinissi

Σε κορύφωση των κινητοποιήσεων τους την ημέρα που στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο για την Παιδεία, προχωρούν εκπαιδευτικοί με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Στην πρυτανεία προκειμένου να συνεδριάσουν και λάβουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους οδεύουν αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικοί μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου μπροστά από τη Βουλή.

Νωρίτερα, μάλιστα σημειώθηκε και ένταση με μερίδα διαδηλωτών να προσπαθεί να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό έξω από τη Βουλή, χρησιμοποιώντας τις σημαίες που είχαν στα χέρια τους. Οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν με τη χρήση των ασπίδων τους. Ο χώρος γύρω από το Κοινοβούλιο ήταν «αστακός», με τους αστυνομικούς να έχουν φράξει τις δύο εισόδους. ενώ προληπτικά έχουν αποχωρήσει από το σημείο οι εύζωνες.

Υπενθυμίζεται πως σε νέα 24ωρη απεργία βρίσκεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) σήμερα Πέμπτη, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών.

Τη στήριξη της στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, δήλωση η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει προκηρύξει για σήμερα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλον τον δημόσιο τομέα, ζητώντας την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα