Φονικό στο Χαλάνδρι: Στη φυλακή η σύντροφος του 64χρονου – “Ήθελα να τον κατευνάσω”

Φονικό στο Χαλάνδρι: Στη φυλακή η σύντροφος του 64χρονου – “Ήθελα να τον κατευνάσω”
Αστυνομία - περιπολικό Eurokinissi

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη. Τι αναφέρει στο υπόμνημα, που κατέθεσε κατά την απολογία της, για τα ηρεμιστικά χάπια και για τις μέρες που έμεινε με τη σορό στο διαμέρισμα.

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία της, η 56χρονη Γερμανίδα, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 64χρονου συντρόφου της στο σπίτι τους στο Χαλάνδρι. Ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, έκρινε τη γυναίκα προσωρινά κρατούμενη, αν και η ίδια αποδέχθηκε μόνο την κατηγορία της περιύβρισης νεκρού (πλημμέλημα) και όχι το κακούργημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Επανέλαβε -και στην απολογία της- ότι για 20 ημέρες παρέμεινε στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου με τη σορό του 64χρονου, δήλωση που οδήγησε το συνήγορο της να ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

«Δεν έχω κάνει κακό στον Γιάννη. Οι ενοχές μου με βαραίνουν επειδή δεν ειδοποίησα κάποιον όταν φαινόταν άρρωστος αλλά κυρίως στο μετέπειτα παραλήρημα μου. Έμεινα πλάι σε έναν νεκρό άνθρωπο που έλιωνε καθημερινά για 20 ημέρες. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι «έφυγε» και του συμπεριφερόμουν σαν να είναι ζωντανός. Τον έπλενα και τον καθάριζα γιατί δεν του άξιζε αυτή η εικόνα. Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον ήταν ακόμα ο άνθρωπος Γιάννης. Νομίζω αυτό ήταν το έγκλημά μου και για αυτό είμαι μετανιωμένη» υποστήριξε, εξηγώντας πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το σύντροφό της με τα ηρεμιστικά χάπια, αλλά να τον ηρεμήσει, καθώς -όπως είπε στις αρχές- είχε προηγηθεί μεταξύ τους καυγά. «Αποδέχτηκα την χορήγηση ηρεμιστικών χαπιών στο θύμα – μετά από δική του παράκληση – και εγώ λόγω της έντασης του καυγά που έχω αναφέρει του χορήγησα χωρίς να το ξέρει παραπάνω ποσότητα. Μόνος μου σκοπός ήταν να τον κατευνάσω και όχι να τον σκοτώσω. Ουδέποτε σκέφτηκα ή αποδέχτηκα το ενδεχόμενο θανάτου του από τα ηρεμιστικά χάπια» προσθέτει.

Προσπαθώντας να πείσει το δικαστικό λειτουργό πως δεν είναι ύποπτη φυγής επεσήμανε πως επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. «Έλαβα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα και να δώσω εξηγήσεις , να φυλακιστώ ή ό,τι άλλο προβλέπεται για να εξιλεωθώ για το βάρος απέναντι σε αυτήν τη μεγάλη μου αγάπη. Είχα την απόλυτη δυνατότητα να διαφύγω ή να κρυφτώ – να πάω σε μακρινή χώρα. Δεν το διανοήθηκα ποτέ» ανέφερε στο απολογητικό της υπόμνημα, χωρίς ωστόσο να πείσει τον 8ο τακτικό ανακριτή που αποφάσισε την προφυλάκισή της.

Ερωτήματα για τα αίτια θανάτου

Τέλος, η υπεράσπιση ζήτησε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να λάβει γνώση των ακριβών αιτίων θανάτου του 64χρονου. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. «Επέφεραν τα χάπια το θάνατο του άτυχου άνδρα; Εντοπίστηκε η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της πράξης μου και του θανάτου; Εν τέλει ο βεβαρημένος από το παρελθόν με πολλά προβλήματα υγείας και βηματοδότη από τι απεβίωσε όταν δεν υφίσταται ακόμα στη σχηματισθείσα σε βάρος μου δικογραφία ιατροδικαστική έκθεση με αιτία θανάτου; Είναι σίγουρο ότι του έδωσα ηρεμιστικά χάπια και όχι κάποιο άλλο σκεύασμα που λάμβανε από τα δεκάδες;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει στο υπόμνημά της η κατηγορούμενη, η οποία επαναλαμβάνει: «Αποδέχομαι ότι ήθελα να τον κατευνάσω – να ηρεμήσουμε και οι δυο – ποτέ όμως να τον σκοτώσω . Αποδέχομαι σε τυχόν τέτοια περίπτωση την ευθύνη για την πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και ως προς το μέγεθος του δόλου και τον χαρακτηρισμό του θα τον εμπιστευτώ στην κρίση σας».

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης Σπ. Δημητρίου δήλωσε πως η απόφαση της προσωρινής κράτησης δεν προκάλεσε στην εντολέα του ούτε θυμό ούτε οργή, καθώς τη θεωρεί εξιλέωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα