Μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα-Πλησιάζει σπίτια

Μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα-Πλησιάζει σπίτια
Φωτιά στην Κέρκυρα AP

Η φωτιά ξεκίνησε έξω από καταυλισμό Ρομά, πέρασε μέσα από αυτόν και κατευθύνεται απειλητικά προς τους οικισμούς Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, όπου δόθηκε εντολή στους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα εφόσον καταστεί αναγκαίο να απομακρυνθούν

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση έξω από καταυλισμό Ρομά, στα Μπαστάτικα Κέρκυρας, στη νότια πλευρά του νησιού και εξαιτίας των δυνατών βορείων ανέμων σύντομα πήρε διαστάσεις, πέρασε μέσα από τον καταυλισμό των Ρομά και κατευθύνεται απειλητικά προς τους οικισμούς Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, όπου δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική οι κάτοικοι να συγκεντρωθούν στις πλατείες των δύο χωριών και εφόσον καταστεί αναγκαίο να γίνει εκκένωση, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Από την Πυροσβεστική εκτιμούν ότι επειδή ανάμεσα στα δύο αυτά χωριά υπάρχουν γεωργικές εκτάσεις, όταν φτάσει εκεί η φωτιά πιστεύουν ότι θα μπορούν να την αντιμετωπίσουν δίχως να απειλήσει τους οικισμούς, ωστόσο οι Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία ενημέρωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η εικόνα του πύρινου μετώπου είναι αρκετά καλύτερη, μετά και την ενίσχυση των εναερίων μέσων.

Στο σημείο έχουν ενισχυθεί περαιτέρω οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες συνολικά πλέον από 25 πυροσβέστες, με 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη Canadair και 2 αεροσκάφη PZL.

Παράλληλα, στα Βασιλικά, το πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει δηλαδή στην βόρεια πλευρά του νησιού εκεί η φωτιά εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα, όπως επίσης καλύτερη εικόνα εμφανίζει η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύλακκος, στο δήμο Σουλίου Θεσπρωτίας.

Η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μοναστηρακίου Κεραμωτής Καβάλας, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Επίσης, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Περαία Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης σε έκταση με ξηρά χόρτα, πιθανόν από Ρομά που έκαιγαν καλώδια για να βγάλουν τον χαλκό, στον καταυλισμό της περιοχής.

Κοντά σε σπίτια η φωτιά

«Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση εκατό μέτρων από τις αυλές των σπιτιών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά και την Τετάρτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο, Τετάρτη σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr).

Οι περιοχές που κινδυνεύουν:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Μυτιλήνη)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα