Αποτυπώνοντας την καταστροφή στον Κάλαμο: Η χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων

Αποτυπώνοντας την καταστροφή στον Κάλαμο: Η χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων
Fire extinguishing in Kalamos region of eastern Attica, Greece on August 14, 2017. / , 14 2017. George Anastoulis / SOOC

Ο χάρτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει έναν πρώτο απολογισμό του μεγέθους των καταστροφών που επήλθαν στο φυσικό περιβάλλον της χώρας

Έναν χάρτη που καταγράφει την έκταση της καμμένης γης στις περιοχές της ανατολικής Αττικής που επλήγησαν τα τελευταία 24ωρα από τον πύρινο εφιάλτη έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η χαρτογράφηση του Ινστιτούτου, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στο Facebook δίνει ταυτόχρονα έναν πρώτο απολογισμό του μεγέθους των καταστροφών που επήλθαν στο φυσικό περιβάλλον της χώρας.

Δείτε τον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου:

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τρεις ημέρες αφότου ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, οι οποίες στο πέρασμά τους έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους, έκαψε περισσότερα από 20 σπίτια και πειρουσίες και απείλησε ανθρώπινες ζωές, είναι το λιγότερο θλιβερές και αποκαρδιωτικές.

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα