Ηλεία: Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο αποχώρησαν οι πρόσφυγες από την Ιερά Μονή

Ηλεία: Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο αποχώρησαν οι πρόσφυγες από την Ιερά Μονή
Φεύγουν οι πρόσφυγες από τη Δίβρη Glomex

Παρά την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες από διάφορους χρήστες των social media, ο πραγματικός λόγος άρνησης των προσφύγων να παραμείνουν εκεί, ήταν οι άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο απομονωμένο μοναστήρι.

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε την Παρασκευή η είδηση της άρνησης 60 περίπου προσφύγων να φιλοξενηθούν στην Ιερά Μονή Πορετσού, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας.

Παρά την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες από διάφορους χρήστες των social media, ο πραγματικός λόγος άρνησης των προσφύγων να παραμείνουν εκεί, ήταν οι άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο απομονωμένο μοναστήρι. Οι άνθρωποι με το που έφτασαν αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για ένα μέρος σαν εξορία, που δεν είχε ρεύμα, ούτε νερό.

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος,Οι συνθήκες χρειάζονται μεγάλη βελτίωση για να μπορούν τουλάχιστον ανθρώπινα να φιλοξενηθούν κάποιοι άνθρωποι εδώ, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι γυναίκες και νέα παιδιά”.

Σημειώνεται ότι ο διεθνής οργανισμός μετανάστευσης αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της δομής φιλοξενίας.

Οι 105 πρόσφυγες, κυρίως από το Αφγανιστάν, που μεταφέρθηκαν εκεί από το λιμάνι του Πειραιά και βρίσκονταν πριν στη Μόρια, θα μεταφερθούν προσωρινά σε δομές στη βόρεια Ελλάδα.

“Στη Μόρια ήταν πολύ καλύτερα από εδώ”, ανέφερε ένας από τους πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, ένας 47χρονος συνελήφθη στο Επιτάλιο της Ηλείας, καθώς επιτέθηκε εναντίον του διερμηνέα των προσφύγων στην Κάτω Δίβρη και απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας προσφύγων.

Παρακάτω θα δείτε tweets διαφόρων χρηστών που έσπευσαν να αποδώσουν την αιτία άρνησης των προσφύγων να παραμείνουν σε μέρος με άθλιες συνθήκες διαβίωσης, σε λόγους.. θρησκευτικούς.

Twitter

Twitter

Twitter

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα