Η κακοκαιρία σαρώνει τη Χαλκιδική: Νεκροί και τραυματίες

Η κακοκαιρία σαρώνει τη Χαλκιδική: Νεκροί και τραυματίες
Όχημα της Πυροσβεστικής-Φωτό αρχείου Eurokinissi

Κακοκαιρία με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις πλήττει τη Χαλκιδική, όπου τρεις άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή τους, ενώ εκφράζονται φόβοι και για άλλους δύο. Χωρίς ρεύμα οικισμοί στην περιοχή.

Κακοκαιρία με ισχυρούς ανέμους και έντονη βροχόπτωση πλήττει τη Χαλκιδική, όπου μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στα Νέα Πλάγια του δήμου Νέας Προποντίδας, όταν καταπλακώθηκε από στέγαστρο ταβέρνας, ενώ στη Σωζόπολη, του ίδιου δήμου, ανδρόγυνο αλλοδαπών τραυματίστηκε θανάσιμα, ύστερα από ανατροπή τροχόσπιτου.

Οι τοπικές Αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς υπάρχουν κι άλλα περιστατικά στα οποία ζητήθηκε συνδρομή πυροσβεστικής και αστυνομίας.

Πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι κατά την πτώση του στεγάστρου στα Νέα Πλάγια σημειώθηκαν και δύο τραυματισμοί θαμώνων του καταστήματος, ενώ σε ξενοδοχείο της Νέας Ποτίδαιας δένδρο καταπλάκωσε πατέρα και γιο, χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για την τύχη των δύο ανδρών.

Στο ύψος του ξενοδοχείου Potidaia Palace δέντρο έπεσε και καταπλάκωσε δύο άτομα, τα οποία και απεγκλωβίστηκαν από υπαλλήλους του ξενοδοχείου. Στην Ποτίδαια γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε χωματόδρομο.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα.

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές  του πρώτου παιδιού και μεταξύ άλλων σε Ποτίδαια, Πευκοχώρι και Πολύχρονο αλλά και στο δεύτερο πόδι στη Βουρβουρού.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Κεντρική Μακεδονία.

 

Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στη Θράκη και συγκεκριμένα στη Ροδόπη, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων. Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για κοπές δέντρων σε 17 περιπτώσεις σε Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμο και ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επίσης, οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων σε 6 περιπτώσεις στον Ίασμο και σε δύο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Κεραυνός έπεσε σε σπίτι στην περιοχή του Ευόσμου

Τον τρόμο έζησε μία ολόκληρη περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά τη διάρκεια έντονης καταιγίδας που έπληξε την περιοχή, ένας κεραυνός έπεσε πάνω σε σπίτι.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς κινείται η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα