Καλαμάτα: Νέο ντοκουμέντο για το θάνατο του εικονολήπτη από σαΐτα

Καλαμάτα: Νέο ντοκουμέντο για το θάνατο του εικονολήπτη από σαΐτα

Η ταχύτητα με την οποία η φονική σαϊτα καρφώθηκε στο κεφάλι του άτυχου εικονολήπτη "αποκαλύπτεται" σε νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας. Θύελλα αντιδράσεων για τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας και το "κάλεσμα" της Δημοτικής Αρχής. Έψαχναν για ασθενοφόρο.

Άκρως αποκαλυπτικό είναι το video του τηλεοπτικού καναλιού της Καλαμάτας Best για το θανάσιμο τραυματισμό του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατά το σαϊτοπόλεμο.

Στο εν λόγω video φαίνεται ξεκάθαρα η σαΐτα που “φεύγει” για να καρφωθεί στο κεφάλι του άτυχου 53χρονου ενώ επίσης ακούγεται και μία φωνή να αναρωτιέται αν στο σημείο υπάρχει ασθενοφόρο.

Εν τω μεταξύ, κατά το messinialive.gr, τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μπασακίδης, αλλά και εκπρόσωπος των σαϊτομάχων είχαν προσκαλέσει τον κόσμο έτσι ώστε να προσέλθει και να παρακολουθήσει τον σαϊτοπόλεμο γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πολίτες που ζητούν την κατάργηση αυτού του “εθίμου”.

Σκηνή κατά τη διακομιδή του άτυχου εικονολήπτη Eurokinissi

 

Το παράδοξο είναι ότι ενώ υπάρχει αυστηρός νόμος που απαγορεύει την οποιαδήποτε χρήση, κατοχή, κατασκευή κροτίδων, παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα έκανε έκκληση να μην χρησιμοποιούνται κροτίδες, να μην γίνονται θεατές μικρά παιδιά που μιμούνται, να μην ρίχνονται βεγγαλικά και κροτίδες καθώς είναι παράνομο, παρά το γεγονός ότι προέβη σε δεκάδες συλλήψεις ανά την επικράτεια αλλά και στη Μεσσηνία για κατοχή και εμπορία κροτίδων, εντούτοις η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας αλλά και οι προηγούμενες, συντηρεί εδώ και χρόνια αυτό το “έθιμο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα