Κάλυμνος: Τούρκοι λιμενικοί έβγαλαν όπλα και παρενόχλησαν ψαράδες

Κάλυμνος: Τούρκοι λιμενικοί έβγαλαν όπλα και παρενόχλησαν ψαράδες

Νέο βίντεο δείχνει σκάφος του τουρκικού λιμενικό να παρενοχλεί Έλληνες ψαράδες στην Κάλυμνο. Μαζί με τον "πόλεμο της τσιπούρας", 51 υπερπτήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 14 ημέρες του 2020

Κλιμακώνουν με κάθε τρόπο την ένταση στο Αιγαίο οι Τούρκοι. Ένα ακόμα ντοκουμέντο, το οποίο δείχνει σκάφος του τουρκικού λιμενικού να παρενοχλεί Έλληνες ψαράδες στην Κάλυμνο, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1, οι Τούρκοι λιμενικοί παρενόχλησαν το αλιευτικό σκάφος ενώ ήταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι Έλληνες ψαράδες αντέδρασαν φωνάζοντάς τους να φύγουν και λέγοντάς τους ότι “εδώ είναι Ελλάδα και όχι Τουρκία”, και επαναλάμβαναν να φύγουν, πράγμα που πραγματοποιήθηκε μετά από πολλή ώρα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από τον ΑΝΤ1 οι άνδρες του τουρκικού λιμενικού έβγαλαν όπλο, κάτι που φαίνεται και στα παρακάτω πλάνα.

Οι Καλύμνιοι ψαράδες έχουν καταγγέλλει κι άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν ανάλογα περιστατικά τουρκικής προκλητικότητας στα πλαίσια του λεγόμενου “πολέμου της τσιπούρας”. Στα τέλη Δεκέμβρη, Τούρκοι λιμενικοί περικύκλωσαν Έλληνες ψαράδες στα Ίμια με τον κίνδυνο ατυχήματος να είναι σε κάθε περίπτωση μεγάλος.

Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν άλλωστε ακόμα και στα 100 μέτρα από τις ελληνικές ακτές, προκαλώντας τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς.

Όπως αναφέρει άλλωστε το militaire, μέσα στις πρώτες 14 ημέρες του 2020, η Τουρκία έχει κάνει τόσες υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά, όσες είχε κάνει ολόκληρο το 2019! 51 υπερπτήσεις σε 14 ημέρες συγκεκριμένα.

Τη δεκαετία 2009-2019, έχουν καταγραφεί 404 υπερπτήσεις. Το νούμερο είναι απίστευτο για μια χώρα που δεν βρίσκεται σε πόλεμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα