Κερατέα: Απομακρύνθηκε η φάλαινα που ξεβράστηκε – Θα θαφτεί σε ειδικό χώρο

Κερατέα: Απομακρύνθηκε η φάλαινα που ξεβράστηκε – Θα θαφτεί σε ειδικό χώρο
Η νεκρή φάλαινα που εντοπίστηκε στην Κερατέα M.Lohr / Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών "Πέλαγος"

Ένα αναπάντεχο θέαμα αντικρίζουν εδώ και δυο ημέρες οι κάτοικοι στην Κερατέα. Φάλαινα που ξεβράστηκε σε παραλία της περιοχής απομακρύνθηκε σήμερα μετά από πολύωρη επιχείρηση του Δήμου.

Μπουλντόζα απομάκρυνε σταδιακά την νεκρή φάλαινα, που ξεβράστηκε στην παραλία της Κακής Θάλασσας στην Κερατέα την περασμένη Τετάρτη.

Μετά από πολύωρη επιχείρηση του Δήμου Λαυρεωτικής, το κοίτος απομακρύνθηκε για να θαφτεί σε ειδικό χώρο, ενώ ο δήμαρχος, Δημήτρης Λουκάς, δήλωσε έκπληκτος για το αναπάντεχο συμβάν.

Πρόκειται για αρσενικό φυσητήρας 12,5 μέτρων, που εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα.

Την Πέμπτη έφτασε στο σημείο το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών “Πέλαγος” και οι ειδικοί αφαίρεσαν τα οστά του κήτους, ώστε να γίνει περαιτέρω έρευνα για τα αίτια θανάτου του.

Ως πιθανά αίτια φαίνεται να είναι το χτύπημα από προπέλα ή η κατάποση μεγάλου όγκου πλαστικών.

Σύμφωνα με το wikipedia, η φάλαινα φυσητήρας έχει μια γκρι απόχρωση σε όλο της το σώμα. Το κεφάλι της είναι στρογγυλό, με το στόμα της να βρίσκεται κάτω από τη μέση του κεφαλιού. Μετά το κεφάλι της, το σώμα της είναι ρυτιδωμένο, έως λίγο πριν την ουρά της. Η ουρά της είναι κάπως χοντρή, όπως άλλωστε και το υπόλοιπο σώμα της. Τα πτερύγιά της βρίσκονται αρκετά μπροστά, και είναι σχετικά μικρά σε σχέση με το πελώριο σώμα της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα