Κέρκυρα: Κατέληξε ο 58χρονος που υπέστη εγκαύματα στο σπίτι του

Κέρκυρα: Κατέληξε ο 58χρονος που υπέστη εγκαύματα στο σπίτι του
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ MotionTeam

Ο 58χρονος υπέστη σοβαρά εγκαύματα, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του στην Κέρκυρα στις 13 Δεκέμβρη.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 58χρονος άνδρας που είχε υποστεί σοβαρά αναπνευστικά εγκαύματα, όταν στις 13 του Δεκέμβρη ξέσπασε πυρκαγιά στο τριώροφο οίκημα όπου διέμενε με άλλες οικογένειες.

Ο 58χρονος είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Κέρκυρας, όπου παρέμεινε για λίγα 24ωρα διασωληνωμένος, ενώ μετά από συντονισμένες ενέργειες απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το ΕΚΑΒ, και την τοπική Αυτοδιοίκηση, επετεύχθη η αεροδιακομιδή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος γιος του είχε πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο πατέρας του, παρότι είχε αντιληφθεί έγκαιρα την ανάφλεξη της τριώροφης μονοκατοικίας και είχε καταφέρει να βγει έξω από το φλεγόμενο σπίτι, όταν είδε ότι κινδύνευαν οι γείτονές του πήρε έναν πυροσβεστήρα και όρμησε στη φωτιά προκειμένου να τους βοηθήσει, αψηφώντας τον κίνδυνο της πύρινης λαίλαπας», με αποτέλεσμα να τυλιχθεί ο ίδιος στις φλόγες.

Τραγικές ώρες είχαν ζήσει και οι ένοικοι του παλιού αρχοντικού προκειμένου να σωθούν, ενώ μία γυναίκα που διέμενε στον τρίτο όροφο, πήδηξε με το 13χρονο κοριτσάκι της στο κενό και σώθηκαν γιατί προσέκρουσαν στην τέντα του μαγαζιού στο ισόγειο του κτιρίου. Επίσης, ο σύζυγός της, που είχε εγκλωβιστεί στη στέγη του κτιρίου, σώθηκε μετά από επέμβαση πυροσβεστών.

Σύσσωμη η κοινωνία της Κέρκυρας, ο δήμος και η περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνέδραμαν για την βοήθεια των πληγέντων, ενώ παραμονές της Πρωτοχρονιάς, τηλεοπτικός τοπικός σταθμός σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, συγκέντρωσαν σε τηλεμαραθώνιο, περίπου 100.000 ευρώ για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα