Κλεισούρα: Ενταφιασμός οστών 193 Ελλήνων πεσόντων

Κλεισούρα: Ενταφιασμός οστών 193 Ελλήνων πεσόντων
Το Ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο στην Κλεισούρα της Αλβανίας Eurokinissi

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του που σχεδόν 70 χρόνια μετά την θυσία τους, οι ψυχές των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών θα αναπαυθούν εν ειρήνη και χαιρετίζει τη συνεργασία με την αλβανική πλευρά.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας στην Αλβανία, με όλες τις τιμές, θρησκευτική τελετή ενταφιασμού των οστών 193 Ελλήνων Πεσόντων στρατιωτικών του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου, που ανευρέθησαν στο πλαίσιο εφαρμογής της διμερούς Συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας του 2009 για την Αναζήτηση, Εκταφή, Προσδιορισμό Ταυτότητας και Ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία το 1940-1941.

Στην τελετή, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου, παρέστησαν εκπρόσωποι  του Ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα, καθώς και της Ένωσης Συγγενών και Φίλων Πεσόντων.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του που σχεδόν 70 χρόνια μετά την θυσία τους, οι ψυχές των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών θα αναπαυθούν εν ειρήνη και χαιρετίζει τη συνεργασία με την αλβανική πλευρά στο ιδιαίτερα ευαίσθητο και ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει στην ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών επί του πεδίου και στην πλήρη εφαρμογή της διακρατικής αυτής συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα