Κορονοϊός: Αρνητικός ο φοιτητής στο Ρέθυμνο

Κορονοϊός: Αρνητικός ο φοιτητής στο Ρέθυμνο
ΕΚΑΒ - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο νεαρός φοιτητής νοσηλευόταν σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.Kλειστό έως το Σάββατο το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Αρνητικός στον κορoνοϊό ο φοιτητής από το Ρέθυμνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το ειδικό εργαστήριο στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου. O φοιτητής, με καταγωγή από την Πελοπόννησο, είχε συμμετάσχει στην εκδρομή στην Αίγυπτο και το Ισραήλ, μαζί με τους νοσούντες στην Πάτρα.

Ο νεαρός φοιτητής νοσηλευόταν σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

«Ο νεαρός προσήλθε στο νοσοκομείο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του ιδίου με τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος του Ρεθύμνου. Άμεσα οι γιατροί έλαβαν δείγμα και το έστειλαν στο Ηράκλειο ώστε να υπάρξει ταυτοποίηση από το τμήμα ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστήμιου και πάντα σε συνεννόηση με τον καθηγητή κ. Σουρβίνο» δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη.

Κλειστό το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Παράλληλα, κλειστό θα είναι έως το Σάββατο το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον Covid-19.

Η Πρυτανεία αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους μέχρι και το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Το ίδρυμα, ειδικότερα, αναφέρει: «σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 5 και 6 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)».

Στους χώρους της σχολής θα γίνει απολύμανση από ειδικό συνεργείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα