Κορονοϊός: Ξενοδόχοι σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο προσφέρουν δωρεάν διακοπές σε γιατρούς και νοσηλευτές

Κορονοϊός: Ξενοδόχοι σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο προσφέρουν δωρεάν διακοπές σε γιατρούς και νοσηλευτές
Ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Απλόχερη φιλοξενοία σε όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές που σήμερα στερούνται ύπνο τους στη μάχη με τον κορονοϊό για να μπορούμε εμείς να κοιμόμαστε, προσφέρουν το καλοκαίρι ξενοδόχοι Ηρακλείου και Ρεθύμνου στην Κρήτη.

Αλυσίδα θετικών αντιδράσεων προκάλεσε η προσφορά του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου να φιλοξενήσει στο Ρέθυμνο γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που εργάζονται στα 13 νοσοκομεία αναφοράς, μετά το πέρας της πρωτόγνωρης κρίσης του Covid-19.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Μανόλης Τσακαλάκης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου: “Κάνουμε μία προσπάθεια μέσω προσωπικών επαφών με όλες τις ενώσεις ξενοδόχων στην Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα ώστε να γίνουν κοινωνοί της πρότασης μας και να πούμε με τον τρόπο μας και τις δυνατότητες μας το δικό μας ευχαριστώ, στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση και προστασία όλων μας από την πανδημία”.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Ασή-Γωνίας “Άγιος Γεώργιος” συμμετέχει στην έκφραση ευγνωμοσύνης και προσφέρει παραδοσιακό τραπέζι, στην πλατεία του χωριού, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές όταν εκείνοι έρθουν στο Ρέθυμνο για διακοπές.

Επίσης, ο Καραμπέκος Θεμιστοκλής, ιδιοκτήτης του καραβιού Olympus, προσφέρει με τη σειρά του, δωρεάν μεταφορά σε όσους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, επιθυμούν να έρθουν στην Κρήτη.

Την εξαιρετική πρωτοβουλία του Συλλόγου Ρεθύμνου, υποστηρίζουν με δηλώσεις τους και μεμονωμένοι ξενοδόχοι από όλη την Κρήτη. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου: “Είμαστε σίγουροι ότι ανάλογες διεργασίες, που έχουν ξεκινήσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα ευοδωθούν και η πρωτοβουλία του Ρεθύμνου της ανοιχτής αγκαλιάς, του Ρεθύμνου της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης, θα βρει παντού μιμητές”.

Παράλληλα, δωρεάν φιλοξενία όταν τελειώσει o εφιάλτης του κορoνοϊού, σε γιατρούς και νοσηλευτές, θα προσφέρουν οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσαν:

Σε συνέχεια της εξαιρετικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ξενοδοχείων Ρεθύμνου, και η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου θα ήθελε να γίνει κοινωνός της ευγνωμοσύνης που νιώθουμε όλοι για το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς, για την αυταπάρνηση και τους αγώνες που δίνουν καθημερινά για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του covid-19. Οι Ξενοδόχοι του νομού Ηρακλείου τάσσονται μαζί με τους συναδέλφους του Ρεθύμνου, και με τη σειρά τους, προσφέρουν απλόχερα τη φιλοξενία σε όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές που σήμερα στερούνται ύπνο για να μπορούμε εμείς να κοιμόμαστε”. αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα