Κρασοπαναγιά: Το γαλάζιο εκκλησάκι στα Μέθανα που φτιάχτηκε από κρασί και χώμα

Κρασοπαναγιά: Το γαλάζιο εκκλησάκι στα Μέθανα που φτιάχτηκε από κρασί και χώμα

Μαγευτικά πλάνα και η ιστορία πίσω από το πανέμορφο ξωκλήσι, το οποίο χτίστηκε πριν πολλά χρόνια πάνω σε απότομα γκρίζα βράχια που δέρνουν τα κύματα.

Το πανέμορφο, γραφικό εκκλησάκι της «Κρασοπαναγιάς», που βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο των Μεθάνων είναι χτισμένο πάνω σε απότομα γκρίζα βράχια, που τα χτυπούν κύματα εδώ και χρόνια.

Η ομάδα Up Drones βρέθηκε εκεί και κατέγραψε μοναδικές εικόνες.

Σύμφωνα με το porosnews.gr ο μύθος της «Κρασοπαναγιάς» λέει πως πριν πολλά χρόνια, ένας ναυτικός – που είχε φορτώσει τη βάρκα του με βαρέλια κρασί και πήγαινε στον Πειραιά για να τα πουλήσει – συνάντησε στη θάλασσα φουρτούνα. Ο άνδρας παρακάλεσε την Παναγία να τον βοηθήσει να φτάσει ασφαλής στον προορισμό του και της έταξε ότι θα φτιάξει ένα εκκλησάκι προς τιμήν της. Η Παναγία τον βοήθησε και, όταν γύρισε ο ναυτικός έφτιαξε το μικρό αυτό εκκλησάκι. Για το χτίσιμο του, ανακάτεψε χώμα με κρασί αντί για νερό και έτσι το μέρος όπου χτίστηκε το εκκλησάκι ονομάστηκε Κρασοπαναγιά.

Σε άλλη παραλλαγή ο άνθρωπος αυτός είναι έμπορος, δεν φτάνει στον προορισμό του αλλά, αφού σώθηκε με τη βοήθεια της Παναγίας, στη συνέχεια έχτισε το εκκλησάκι χρησιμοποιώντας το λίγο κρασί που του είχε απομείνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα