Κυκλώνας Ζορμπάς: Τρεις αγνοούμενοι στο Μαντούδι – Μετρούν τις πληγές τους Εύβοια, Κόρινθος

Κυκλώνας Ζορμπάς: Τρεις αγνοούμενοι στο Μαντούδι – Μετρούν τις πληγές τους Εύβοια, Κόρινθος
Καταστροφές από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα "Ζορμπά" στον δήμο Άργους - Μυκηνών Eurokinissi

Οι αρχές αναζητούν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που χάθηκε στο Πήλι Ευβοίας και έναν 27χρονο οδηγό που αγνοείται στην περιοχή μεταξύ Προκοπίου - Μαντουδίου. Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια σε Εύβοια και Φθιώτιδα. Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες Στις 1.300 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας. Ποιες περιοχές "επισκέπτεται" η κακοκαιρία σήμερα, Κυριακή.

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα Ζορμπά από την Πελοπόννησο, την Εύβοια και τη Φθιώτιδα και την Εύβοια, με τους κατοίκους των περιοχών να μετρούν σήμερα τις πληγές τους και την Πυροσβεστική να κάνει αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό τριών ανθρώπων

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές αναζητούν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που χάθηκε τα μεσάνυχτα στο Πήλι Ευβοίας καθώς και έναν 27χρονο οδηγό που αγνοείται στην περιοχή μεταξύ Προκοπίου Μαντουδίου. Η συνοδηγός του πρόλαβε και βγήκε από το όχημα, ενημερώνοντας τις αρχές πώς αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα με το αυτοκίνητό του μέσα στην ένταση των καιρικών φαινομένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους δήμους Λοκρών στη Φθιώτιδα και Λίμνης-Μαντουδίου.

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες δίνουν μάχη προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή την – βιβλική είναι η αλήθεια – καταστροφή που πλήττει την βόρεια Εύβοια αυτή τη τη στιγμή» δήλωσε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής του νομού Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου. Υπάρχουν «τρεις αγνοούμενοι συμπολίτες μας, οι οποίοι ελπίζω να βρεθούν ζωντανοί». Και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας έτσι ώστε να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας το ταχύτερο δυνατό. Είμαστε εδώ, δίπλα τους. Είναι πρωτοφανές αυτό το οποίο βιώνει η περιοχή».

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθούν άμεσα οι πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, από τις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ταφύλλης τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Κορινθία (Κιάτο, Βέλο και Ξυλόκαστρο), την Αργολίδα (Άργος, Νέα Κίος και Κιβέρι) και τη βόρεια Εύβοια.

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση στην ανατολική Αττική αντιμετωπίστηκαν, σύμφωνα με τον κ. Ταφύλλη, τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε ετοιμότητα για την εντόπιση των προβλημάτων από τις βροχοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα μπορεί να είναι και ισχυρές.

Πλημμύρες από την κακοκαιρία στο Άργος Eurokinissi

 

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από τη Μάνδρα

Αποκαταστάθηκε πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος, που είχε κλείσει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ διακόπηκε σε άλλα σημεία της Αττικής.

Ειδικότερα: Στο κόμβο Οινόης, επί της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στην αερογέφυρα της Μάνδρας επί της Ν.Ε.Ο.Α.Κ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στον κόμβο του Θριάσιου νοσοκομείου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και στη διασταύρωση Μάνδρας – Μαγούλας, όπου γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας προς την περιοχή της Μαγούλας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ανατράπηκε το πρωί φορτηγό στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, όταν υποχώρησε το οδόστρωμα με αποτέλεσμα το όχημα να καταλήξει μέσα στο ρέμα, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει τραυματισμός.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές του Αιγαίου και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Από τη Ραφήνα τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται έως το Μαρμάρι ενώ σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το Λαύριο.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες Καβάλα-Πρίνος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε στον δήμο Άργους - Μυκηνών 85 κλήσεις για παροχή βοηθείας Eurokinissi

 

Πυροσβεστική: 1.300 κλήσεις για βοήθεια

Στις 1.300 έφτασαν οι κλήσεις που έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για παροχή βοήθειας (κοπές δένδρων, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα), απόρροια της επέλασης του κυκλώνα Ζορμπά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το μεσημέρι της Κυριακής:

  • Σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς και στις νήσους Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα και Κύθηρα η Π.Υ. δέχθηκε 273 κλήσεις για παροχή βοηθείας, για την αντιμετώπιση των εν λόγω συμβάντων συγκροτήθηκαν 40 συνεργεία με 80 πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Ενώ, έχουν πραγματοποιηθεί 17 απεγκλωβισμοί ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα.
  • Νομός Κορινθίας, στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Κορινθίων, Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Λουτρακίου – Περαχώρας δέχθηκε συνολικά 640 κλήσεις για παροχή βοηθείας, μεταξύ αυτών 100 άτομα απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητα και οικίες. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 55 συνεργεία με 141 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
  • Νομός Αργολίδας, στο δήμο Άργους – Μυκηνών δέχθηκε 85 κλήσεις για παροχή βοηθείας, εκ των οποίων απεγκλωβίστηκαν 22 άτομα από αυτοκίνητα και οικίες. Στο δήμο Ερμιονίδας στο Κρανίδι δέχθηκε 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων, ενώ για το δήμο Ναυπλίου η Υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 28 συνεργεία με 68 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
  • Νομός Μεσσηνίας, στο δήμο Καλαμάτας δέχθηκε 75 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων στο δήμο Πύλου – Νέστωρος δέχθηκε 12 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων. Ενώ για τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία δέχθηκε επιπλέον 5 κλήσεις για παροχή βοηθείας.
  • Νομός Λακωνίας, στο δήμο Σπάρτης δέχθηκε 52 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων
  • Νομός Φθιώτιδας, στο δήμο Αταλάντης δέχθηκε 44 κλήσεις για παροχές βοηθείας, αναλυτικά 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 4 κλήσεις για κοπές δένδρων.
  • Νομός Ευβοίας, στην ευρύτερη περιοχή του Προκόπιου-Μαντουδίου του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού δέχθηκε 60 κλήσεις για παροχή βοηθείας, εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν 21 απεγκλωβισμοί ατόμων από αυτοκίνητα και οικίες. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων έχουν συγκροτηθεί 25 συνεργεία με 60 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
Πλημμύρες στη Παλιοχώρα Αβιάς Μεσσηνίας Eurokinissi

 

Μεγάλες ζημιές σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Σε ένταση βρίσκεται το μεσημέρι η μεσογειακή καταιγίδα «Ζορμπάς» πάνω από το Θεολόγο της Φθιώτιδας, το Προκόπι και το Μαντούδι της Εύβοιας. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί στην Εύβοια και μαζί τους ακόμη και πεζοπόρα τμήματα από την Λαμία όπως επίσης και ερπυστριοφόρα της πυροσβεστικής για να προσεγγίσουν την περιοχή του Μαντουδίου καθώς όλες σχεδόν οι προσβάσεις έχουν κλείσει.

Δεκάδες είναι τα πλημμυρισμένα καταστήματα και σπίτια, ενώ οι ζημιές σε ξενοδοχεία είναι πολλές με μεγάλες ποσότητες λάσπης και νερά να έχουν καλύψει κρίσιμες προσβάσεις της περιοχής.

Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ έχει πλημμυρίσει ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Πολλοί αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα των σπιτιών τους γιατί φοβήθηκαν» σημειώνει ο δήμαρχος Λίμνης-Μαντουδίου Χρήστος Καλυβιώτης που όπως λέει «υπάρχει ένα μέτρο νερό ακόμα στο δρόμο που συνδέει τη Χαλκίδα με την Αιδηψό».

Ο κ. Καλυβιώτης κάνει λόγο για μεγάλες ζημιές ακόμα και στην Λίμνη καθώς «έχουν έρθει φερτά υλικά που έφραξαν τους δρόμους και πλημμύρισαν σπίτια. Αυτοκίνητα “χώθηκαν” στη λάσπη». Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο παραλιακός δρόμος από τη Λίμνη προς το Μοναστήρι Αγ. Νικολάου έχει κλείσει από τα ορμητικά νερά. Τεράστια ζημιά έχει πάθει ξενοδοχείο στα Κατούνια και έχουν πέσει βράχοι και προς την μονή Γαλατάκη.

Στην ευρύτερη περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας, μηχανήματα του δήμου Λοκρών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί από τη Λαμία, το Καρπενήσι, την Άμφισσα και τη Λιβαδειά, δίνουν μια πραγματική μάχη για να αποκαταστήσουν στοιχειωδώς την κυκλοφορία ακόμη και στο βασικό οδικό δίκτυο καθώς κάτω από γέφυρες που διέρχεται ο δρόμος προς το Θεολόγο έχουν συγκεντρωθεί νερά που ξεπερνούν το ένα μέτρο.

Όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει και έχουν μεταφέρει τόνους λάσπης σε κάθε παραλιακή πρόσβαση ενώ η βροχόπτωση συνεχιζόταν το μεσημέρι με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση.

“Ζούμε από τα μεσάνυχτα έναν πραγματικό εφιάλτη και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον να μην έχουμε ανθρώπινες απώλειες γιατί οι καταστροφές σε περιουσίες είναι μεγάλες” δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θύμιος Καραΐσκος λίγο μετά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θανάση Καρακάντζα, βρίσκεται εκεί από το βράδυ του Σαββάτου συντονίζοντας τις παρεμβάσεις των μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς και των Δήμων.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραΐσκο ολόκληρη η περιοχή της Αταλάντης “έχει αισθανθεί ιδιαίτερα βαρύ το αποτύπωμα της κακοκαιρίας γεγονός που μας ανάγκασε πολύ νωρίς το πρωί να κηρύξουμε το δήμο Λοκρών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης”.

Εκτός από την περιοχή του Θεολόγου οι ζημιές είναι ιδιαίτερα μεγάλες στο Μαρτίνο, τη Μαλεσίνα, τον Προσκυνά και την Τραγανά αλλά ακόμη και στην περιοχή της Αταλάντης όπως επίσης στην Αρκίτσα και τις Λιβανάτες. “Αυτή τη στιγμή δίνουμε ακόμη τη μάχη καθώς τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να είναι έντονα. Δεν είναι η ώρα της αποτίμησης καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις αποκαλύπτουν τεράστιες ζημιές σε περιουσίες” υπογραμμίζει ο δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος και συμπληρώνει: “Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να προστατέψουμε τους ανθρώπους και το ζωικό κεφάλαιο καθώς η ένταση της κακοκαιρίας μετά από μια μικρή ανάπαυλα συνεχίζει είναι ιδιαίτερα μεγάλη”.

Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο δήμο Βέλου - Βόχας και ιδίως στο Βραχάτι Eurokinissi

 

Μεγάλες καταστροφές στην Κόρινθο

Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές και τα προβλήματα, τόσο μέσα στις πόλεις, όσο και σε κοινότητες στους δήμους Σικυωνίων, Βέλου – Βόχας και Ξυλοκάστρου στην Κορινθία. Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης τόνισε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο δήμο Βέλου – Βόχας και ιδίως στο Βραχάτι. «Υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε κοινότητες, λόγω πτώσης δέντρων και στύλων ρεύματος, αλλά όπως μας έχουν ενημερώσει από τον ΔΕΔΔΗΕ από σήμερα το πρωί ενισχυμένα συνεργεία θα εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών» είπε.

Όσον αφορά τις ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, ο κ. Καλλίρης διευκρίνισε ότι «από σήμερα το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής. Στη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου αποφασίστηκε να μείνουν ανοικτές σήμερα οι υπηρεσίες των δήμων, ώστε οι κάτοικοι να προσέρχονται και να δηλώνουν τι ζημιές έχουν υποστεί.» Όπως εκτιμά ο αντπεριφερειάρχης, «μέχρι τις απογευματινές ώρες αναμένεται να έχουμε μια πρώτη εικόνα τους μεγέθους της καταστροφής».

Σχετικά με τις ζημιές στις υποδομές, ο Πελοπίδας Καλλίρης ανέφερε ότι έχουν καταστραφεί πολλοί αγροτικοί δρόμοι, ενώ όσον αφορά στις καλλιέργειες εκτίμησε ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες.

Στην συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι υπάρχουν επίσης ζημιές στον δήμο Κορίνθου και συγκεκριμένα στις περιοχές Αλμυρή και Κόρφου, ενώ στο δήμο Νεμέας υπάρχουν ζημιές στην αγροτική οδοποιία.

Αναφερόμενος στο χθεσινό κύμα κακοκαιρίας, είπε ότι «το φαινόμενο ήταν πολύ ισχυρό και έπεσαν τεράστιες ποσότητες νερού», προσθέτοντας ότι ήταν σημαντική η βοήθεια από την πλευρά της Πυροσβεστικής, αφού περίπου 120 πυροσβέστες με 30 οχήματα, μεταξύ των οποίων και ερπυστριοφόρα, απεγκλώβιζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ανθρώπους από σπίτια και αυτοκίνητα και έκαναν αντλήσεις υδάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο νομό Κορινθίας έχουν γίνει 640 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Στον νομό Κορινθίας έχουν γίνει 640 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα Eurokinissi

 

«Τόσο στις πεδινές, όσο και στις ημιορεινές περιοχές, δρόμοι έχουν κατακρημνιστεί, ενώ μεγάλος αριθμός κοινοτήτων έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές» δήλωσε από πλευράς του ο αντιπεριφερειάρχης Άγγελος Παπαγγελόπουλος και σημείωσε ότι «δρόμος μέσα στο Κιάτο υπέστη καθίζηση τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων.»

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στην κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, λέγοντας ότι «και στους τρεις δήμους επιχείρησαν περισσότεροι από 120 πυροσβέστες και 12 συνεργεία της ΕΜΑΚ με 31 οχήματα, που ασχολήθηκαν με αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας.»

Σχετικά με τον θάνατο ενός άνδρα, που βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια», ενώ σχετικά με έναν αγνοούμενο, είπε ότι «υπάρχουν σοβαρές μαρτυρίες, πως είναι καλά στην υγεία του.»

Περιορισμένες οι ζημιές στο Άργος

«Οι ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Άργους διαπιστώνουμε ότι δεν είναι τόσο μεγάλες, όπως εκτιμούσαμε χθες το βράδυ και γενικά μπορούμε να πούμε ότι αντέξαμε» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, 13 συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται στο Άργος και στην Νέα Κίο για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Αργολίδα έχουν γίνει 112 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Ο κ. Χειβιδόπουλος ανέφερε υπάρχουν κάποιες ζημιές στην περιοχή του Κιβερίου, όπως στην διώρυγα του Αναβάλου, ενώ όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, είπε ότι όλοι οι δρόμοι είναι προσβάσιμοι, προσθέτοντας ότι μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν τα οδοστρώματα.

Σχετικά με τις διακοπές ρεύματος, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι από χθες το βράδυ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για να αποκαθιστούν την ηλεκτροδότηση.

Τέλος, όσον αφορά τις ζημιές στις καλλιέργειες, ο Αναστάσιος Χειβιδόπουλος είπε ότι αναμένονται σήμερα στην Αργολίδα κλιμάκια εκτιμητών του ΕΛΓΑ.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στον νομό Μεσσηνίας λόγω του κυκλώνα Ζορμπά Eurokinissi

Πώς θα κινηθεί ο «Ζορμπάς» τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το σημερινό Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα πιο έντονα φαινόμενα εστιάζονται στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, και προς το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 – 9 μποφόρ θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Ειδικότερα, το χαμηλό βαρομετρικό βρίσκεται κοντά στη νότια Εύβοια και αναμένεται να προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα στις κάτωθι περιοχές:

Αττική: Τα φαινόμενα στην δυτική και βόρεια Αττική θα είναι τοπικά ισχυρά με συνεχείς υποτροπές. Το μεσημέρι θα έχουμε εισχώρηση των φαινομένων και ενδότερα στο λεκανοπέδιο. Πολύ ισχυρές ριπές ανέμων από το πρωί στον νομό και ιδιαίτερα το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά 8-9 Μποφόρ.

Θεσσαλονίκη: Τοπικές βροχές όπου τις μεσημεριανές ώρες θα ενταθούν. Άνεμοι 5-6 Μποφορ.

SOS για ανατολική Στερεά, Σποράδες, Σκύρο και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα στις ακόλουθες περιοχές:

  • Στερεά Ελλάδα: Βοιωτία Φθιώτιδα, Εύβοια και Σκύρος.
  • Θεσσαλία: Ν. Μαγνησίας, Σποράδες, Ν Λαρίσης
  • Χαλκιδική
  • Ανατολικό Αιγαίο: Λήμνος, Σαμοθράκη, Μυτιλήνη, Χίος, Θάσος. Κύριο χαρακτηριστικό στο Β. Ανατολικό Αιγαίο θα είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι όπου θα πνέουν εντάσεως 9-10 και τοπικά 11 Μποφόρ.

Για αύριο, Δευτέρα 1η Οκτωβρίου:

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Β. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Με θυελλώδεις ανέμους έχει φτάσει στη χώρα μας ο κυκλώνας «Ζορμπάς» με τους πολίτες, αλλά και την πολιτική προστασία να βρίσκονται επί ποδός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα