Λέσβος: Τρόμος στο Πλωμάρι – Νέα κατολίσθηση βράχων με ζημιές

Λέσβος: Τρόμος στο Πλωμάρι – Νέα κατολίσθηση βράχων με ζημιές
Κατολισθήσεις βράχων Lesvosnews.gr

Μία νύχτα τρόμου έζησαν κάτοικοι του Πλωμαρίου, στη Λέσβο, αφού σημειώθηκε μία ακόμη ισχυρή κατολίσθηση βράχων, που είχε ως αποτέλεσμα υλικές ζημιές.

Πριν από περίπου τέσσερις μήνες σημειώθηκαν σημαντικές και επικίνδυνες κατολισθήσεις βράχων στο Πλωμάρι, που προκάλεσαν τεράστιες υλικές ζημιές σε σπίτια, αποθήκες και άλλα κτίρια, ευτυχώς χωρίς θύματα.

Γύρω στα μεσάνυχτα, το βράδυ της Παρασκευής, σημειώθηκε μία νέα κατολίσθηση στο οδικό δίκτυο του Πλωμαρίου και, συγκεκριμένα, στο δρόμο που ενώνει το Σελάδι με το Παλαιοχώρι γύρω στο 1 με 1.5 χιλιόμετρο από το πρώτο.

Μία δυνατή βοή και ένας δυνατός θόρυβος ξύπνησε και πάλι τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους και έντρομοι είδαν και πάλι τους βράχους να έχουν ξεκολλήσει και να έχουν πέσει δίπλα από τα σπίτια τους.

Κατολισθήσεις βράχων Lesvosnews.gr

Ευτυχώς και πάλι δεν υπήρξαν θύματα, ωστόσο, οι κάτοικοι φωνάζουν συνεχώς ότι από τότε που έπεσαν οι βράχοι δεν έχει γίνει καμία εργασία από κάποιον φορέα με αποτέλεσμα οι βράχοι να κρέμονται, στην κυριολεξία, πάνω από τα κεφάλια τους.

Η περιφέρεια έχει ενημερωθεί και θα πρέπει άμεσα να καθαριστεί το σημείο. Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν επιβαρύνει την κατάσταση και νέες κατολισθήσεις είναι πιθανό να συμβούν.

Ήδη έχουν εξουσιοδοτήσει δικηγόρο προκειμένου να υποβάλει μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου.

Κατολισθήσεις βράχων Plomarinews.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα