Νέα φωτιά στην Ηλεία: Φόβοι για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών-Σπεύδει η ΔΑΕΕ

Νέα φωτιά στην Ηλεία: Φόβοι για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών-Σπεύδει η ΔΑΕΕ
Επέμβαση της Πυροσβεστικής (ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Εσπευσμένα κατεβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής στην Ηλεία-Σε επιφυλακή και η ΕΛ.ΑΣ. με περιπολίες μετά τις απανωτές πυρκαγιές στην περιοχή

Σε συναγερμό και επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στο νομό Ηλείας, μετά τις απανωτές φωτιές στην ευρύτερη περιοχή με διαφορά λίγων ωρών και σε σημεία που δεν μπορούν να αιτιολογηθούν.

Ακριβώς λόγω των σοβαρών ενδείξεων που υπάρχουν, στο σημείο μεταβαίνει από την Αθήνα εσπευσμένα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Π.Σ. για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασαν αυτές οι φωτιές.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα και ενώ ακόμα υφίσταται φωτιά μεταξύ Ωλένης και Πανόπουλου στον Πύργο Ηλείας, ξέσπασε νέο πύρινο μέτωπο, αυτή την φορά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Νέα Καλυβάκια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ηλείας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Ευτυχώς μάλιστα τα εναέρια μέσα αποσπάστηκαν άμεσα από την άλλη κοντινή φωτιά της περιοχής και ουσιαστικά την πρόλαβαν σε ικανό βαθμό οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην αρχή της και κατάφεραν σύντομα να την οριοθετήσουν.

Οι φόβοι και οι υποψίες όμως ότι μπορεί μέσα στη νύχτα να φέρει αντιμέτωπη την Πυροσβεστική με τυχόν μπαράζ νέων εστιών έθεσε σε επιφυλακή για πυκνές περιπολίες ολόκληρο τον μηχανισμό.

Η πρώτη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες σε δύσβατη δασική έκταση, στην περιοχή Πανόπουλο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας παραμένει σε εξέλιξη αλλά με πολύ καλύτερη εικόνα, περιορισμένο μέτωπο πλέον και μικρές διάσπαρτες εστίες. Επιχειρούν 89 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο Γραμματικό Πύργου Ηλείας είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 114 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα