Νέα Ιωνία: Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τη 19χρονη να βαφτίσουν το μωρό

Νέα Ιωνία: Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τη 19χρονη να βαφτίσουν το μωρό
Ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Glomex

Τι δήλωσε ο κ. Κώστας Σχισμένος, ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, που χειρίστηκε το περιστατικό με την εγκατάλειψη βρέφους έξω από την πόρτα πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, που χειρίστηκε το περιστατικό, μίλησε για την υπόθεση, τονίζοντας το πόσο ευαισθητοποίησε ολόκληρη την Υπηρεσία η περίπτωση του εγκαταλελειμμένου κοριτσιού.

Υπενθυμίζεται πως το βρέφος, που ήταν μόλις 7 ημερών, εντόπισε ένας 19χρονος φοιτητής, κάτοικος της πολυκατοικίας έξω από την οποία εγκαταλείφθηκε το κοριτσάκι, ενώ για την υπόθεση συνελήφθη και ομολόγησε μια 19χρονη.

Ο κ. Κώστας Σχισμένος δήλωσε σχετικά:

“Πέρα από τη συγκεκριμένη υπόθεση, να σημειώσουμε το πόσο δύσκολο είναι να προσεγγίζουμε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο που λέγεται “Ανήλικος”. Αφενός πρέπει να εφαρμόσει τον Νόμο, αφετέρου πρέπει να προστατεύσει τον κοινωνικό ιστό και το παιδί.

Δεν έχουμε έναν δράστη εγκλήματος απέναντί μας, έχουμε μια 19χρονη νεαρή κοπέλα, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες και προέβη σε αυτή την ενέργεια. Ακουμπάμε με κάθε ευαισθησία τα θέματα αυτά, βγάζουμε το καλύτερό μας πρόσωπο.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Σχισμένος:

“Επειδή μας ευαισθητοποίησε πολύ αυτή η υπόθεση και η μητέρα η ίδια, ζητήσαμε προσωπικά η Υπηρεσία μας να γίνει ανάδοχη αυτού του μωρού. Η πλευρά της οικογένειας αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα