Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στην Αθήνα: Όλες οι εκδηλώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στην Αθήνα: Όλες οι εκδηλώσεις
Φωτογραφία αρχείου AP

20 Ιουνίου, Δημοτική Αγορά Κυψέλης – 22 Ιουνίου, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, τιμούμε τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, αναζητώντας ασφάλεια. Σε όλο τον κόσμο, κοινότητες, φορείς, συλλογικότητες και άνθρωποι όλων των ηλικιών κάνουν μεγάλα και μικρά βήματα δείχνοντας αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες.

Στην Αθήνα, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ενώνουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας σε δύο εκδηλώσεις-συναντήσεις όπου όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε, θα συζητήσουμε, θα μάθουμε, θα αναζητήσουμε λύσεις και προτάσεις, θα παίξουμε, θα φωτογραφίσουμε, θα τραγουδήσουμε, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης.

Σας περιμένουμε όλες και όλους.

Δημιουργούμε Μαζί – Ζούμε Μαζί

20 Ιουνίου, Δημοτική Αγορά Κυψέλης, 19:00 – 23:00

19:00 Προβολές ταινιών μικρού μήκους από και για τους πρόσφυγες.

20:00 «Με τα μάτια των πρωταγωνιστών», συζήτηση σχετικά με τη φωτογραφική δημιουργία και το προσφυγικό ζήτημα, με παράλληλη προβολή φωτογραφικού υλικού. Συντονίζει ο Θανάσης Σταυράκης, chief photographer του Associated Press, Greece, Cyprus, Albania & North Macedonia.

21:00 Μουσική και χορός από την Αφρική από τις ομάδες MANDELA GALS και GUMBOOT TRIO της κοινότητας Vana Ba Afrika. Πολυφωνικό τραγούδι από τους GRUPI POLIFONIK VLLAZERIMI της Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδας. Στο τραγούδι και την κιθάρα ο Siamand Soufizadeh. Το μουσικό πρόγραμμα συντονίζει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Παράλληλα, στο χώρο θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά και έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο “Capturing the Light”, ενώ οι συμμετέχοντες φορείς θα ενημερώνουν το κοινό για τις δράσεις τους.

Στάση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα κάνει και το Food Truck του Γιώργου Γληνού, που θα υποδεχτεί τον Barshank Haj Younes από τη Συρία και θα σερβίρουν ελληνο-συριακές επιλογές Street Food, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες – Cooking #WithRefugees.

Εσείς, εγώ κι αυτοί που ήρθαν μετά – Είμαστε όλοι πολίτες

22 Ιουνίου, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, 18:00 – 22:00

18:00 Χαιρετισμοί – Έναρξη εκδηλώσεων.

18:30 Ανοιχτή συζήτηση – Έναρξη παράλληλων εργαστηρίων με θεματικές: α) αστεγία, β) πρόσβαση στην αγορά εργασίας/επιχειρηματικότητα και γ) ένταξη.

20:00 Επίδειξη μόδας από προσφυγικές & μεταναστευτικές κοινότητες.

21:00 Θεατρική παράσταση από ομάδα εθελοντών/φοιτητών από την Ιρλανδία (SCI Hellas).

Στο χώρο θα υπάρχει μπουφέ με φαγητό από προσφυγικές & μεταναστευτικές κοινότητες, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και διάφορες δράσεις για τα παιδιά.

Ακόμη, θα προβάλλεται οπτικό πληροφοριακό υλικό με περιεχόμενο που αφορά τη λειτουργία των ανθρωπιστικών οργανώσεων, αυτοδιοικητικών φορέων και των προσφυγικών & μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Η οργάνωση κι ο συντονισμός των εκδηλώσεων στο Σεράφειο θα γίνουν από τις προσφυγικές & μεταναστευτικές κοινότητες, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Ρουφ μεταξύ του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και της HOPE Refugees από την Οργάνωση ΓΗ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα