Πατριωτικές κορώνες από τον Λαγό – “Έξω φασίστα” η απάντηση του ακροατηρίου

Πατριωτικές κορώνες από τον Λαγό – “Έξω φασίστα” η απάντηση του ακροατηρίου
Έξοδος από το Εφετείο μετά την απολογία του κατηγορούμενου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγού Eurokinissi

Με ένταση ολοκληρώθηκε η απολογία του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Λαγός υποστήριξε πως δικάζεται για εγκληματική οργάνωση χωρίς να έχουν βρεθεί όπλα ή χρήματα, καταλήγοντας "γελάνε και οι πέτρες".

Καταχειροκροτημένος, ύστερα από μερικούς χειμαρρώδεις μονόλογους για τον πατριωτισμό και την ελληνική Δικαιοσύνη, ολοκλήρωσε την απολογία του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Ιω. Λαγός. Δευτερόλεπτα αφού υποστηρικτές του επιδοκίμασαν τον κατηγορούμενο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο τελευταίος άκουσε και την άλλη πλευρά. «Έξω φασίστα. Φονιά. Σκουπίδια» φώναξαν προς τον Ιωάννη Λαγό.

Η απολογία του πρώην βουλευτή έκλεισε με διάφορες «κορώνες» από την πλευρά του, θέλοντας περισσότερο να αναδείξει το πολιτικό του προφιλ. Δήλωσε «περήφανος Έλληνας πολίτης» ενώ προχώρησε σε ευθεία επίθεση προς την ελληνική Δικαιοσύνη, κυρίως προς τα πρόσωπα των δικαστών που είχε απέναντί του. Οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, φαίνεται πως δεν τον ικανοποίησαν, και στράφηκε σε βάρος της ίδιας και τον συναδέλφων της, τονίζοντας:

«Δεν αποδέχομαι την ελληνική Δικαιοσύνη, απλά είμαι εδώ για να τα πω. Εμένα δεν θα με κάνετε να φοβηθώ, είμαι περήφανος Έλληνας πολιτης. Μπήκα φυλακή και κινδυνεύω να καταδικαστώ γιατί έδωσα τρόφιμα και αίμα σε Έλληνες. Εδώ και τέσσερα χρόνια συζητάτε για μερικές φωτογραφίες και κάθεστε εκεί και λέτε να απολογηθώ για μηνύματα που δεν υπάρχει η απάντηση του συνομιλητή. Δεν τολμάτε να αντιμετωπίσετε αυτά που έχουν γίνει, δεν έχετε το σθένος να αντιδράσετε».

Ο Λαγός υποστήριξε πως δικάζετε για εγκληματική οργάνωση χωρίς να έχουν βρεθεί όπλα ή χρήματα, καταλήγοντας «γελάνε και οι πέτρες», ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τον εθνικοσοσιαλισμό ή το ναζιστικό. «Θα απαντήσω αν μου πείτε ότι διωκόμαστε για τια πολιτικές μας πεποιθήσεις» είπε.

Παράλληλα, δέχθηκε επανειλημμένες ερωτήσεις γύρω από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Νικ. Μιχαλολιάκο το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. «Δεν έκρινα ότι έπρεπε να του πω. Ειχα αναστατωθεί εγώ, ο υπεύθυνος της Νίκαιας. Δεν είχα καταλήξει τί συνέβαινε.. Δεν ήξερα αν αυτός ο άνθρωπος είχε κάποια σχέση ή όχι με τη Χρυσή Αυγή». Δήλωσε την εμπιστοσύνη του προς τον πυρηνάρχη Νίκαιας, ένα «εξαιρετικό παιδί» το οποίο «πίστεψα όταν μου είπε ότι δεν είχε εμπλοκή με τη δολοφονία».

Τέλος, ο κατηγορούμενος ανέφερε τα εξής:

– για τους προστατευόμενους μάρτυρες: «Είναι κουκουλοφόροι και δασκαλεμένος και όσα ειπαν είναι ασυναρτησίες και γελοιότητες».

– για τον Π. Φύσσα ότι σεν τον γνώριζε ούτε κατ’όνομα

– για την ιεραρχία πως υπήρχε μόνο σε πολιτικά ζητήματα, όπου το πολιτικό συμβούλιο αναφερόταν στον αρχηγό.

– για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών: «Έμαθα για το περιστατικό αλλά δε με ενδιέφερε γιατί κανείς από αυτούς που φέρονται να συμμετείχαν στην υπόθεση δεν ήταν κανένας στη Χρυσή Αυγή, πλην ενός, του Πανταζή, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία σχέση. Αυτο που είπα ήταν πως αν ευθύνονται Χρυσαυγίτες, καλά έκαναν και τους έπιασαν. Δεν θα προστατεύσω κάποιον που επιτέθηκε».

– για την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ: «Ήταν μια ιδεολογική μάχη. Εκείνη την ημέρα με τραμπούκικη τακτική όπως πάνε οι κομουνιστές πάντα έγινε ότι έγινε. Υπήρχαν εκατέρωθεν τραυματισμοί αλλά τα παιδιά της Χρυσής Αυγής δεν πήγαν να πουν ότι τους επιτέθηκαν».

– για στρατιωτική οργάνωση: «Δεν υπήρχε. Έχω δει κάποια βίντεο που πιστεύω τα παιδιά έκαναν εκδρομή. Έχω δει κάποιες γραφικές ενέργειες για να περάσουν κάποιες ώρες από τη ζωή τους οι άνθρωποι. Έψαχναν εναγωνίως να βρουν το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής. Μπήκαν σε σπίτια, τα έσπασαν γιατί δεν βρήκαν τίποτα, ούτε όπλα, ούτε χρήματα».

Το δικαστήριο διέκοψε για την 6η Νοεμβρίου οπότε και έχει κληθεί να απολογηθεί ο τελευταίος των κατηγορούμενων και γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα