Πειραιάς: Έρευνες για τον στόχο των δραστών που άφησαν γκαζάκια έξω από την Πύλη Ε1

Πειραιάς: Έρευνες για τον στόχο των δραστών που άφησαν γκαζάκια έξω από την Πύλη Ε1
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Δεν υπήρχε συνδεσμολογία -που σημαίνει ότι οι δράστες κάτι φοβήθηκαν και εγκατέλειψαν την προσπάθειά του. Υπάρχουν εκτιμήσεις και για τυχόν οπαδική προέλευση των αντικειμένων.

Προβληματισμός επικρατεί στην Κρατική Ασφάλεια που έχει αναλάβει τις έρευνες για την σακούλα που εντοπίστηκε παρατημένη το βράδυ του Σαββάτου στον Πειραιά έξω από την περίφραξη του Λιμανιού, κοντά στην Πύλη Ε1.

Η σακούλα στο εσωτερικό της είχε δύο γκαζάκια, τρεις κροτίδες και ένα μπουκάλι βενζίνη. Στο σημείο κλήθηκαν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε συνδεσμολογία την παρέλαβαν από το σημείο και μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για την λήψη τυχόν αποτυπωμάτων και ιχνών γενετικού υλικού.

Αν και δεν υπήρχε συνδεσμολογία λοιπόν, που σημαίνει ότι οι δράστες κάτι φοβήθηκαν και εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους, σε κοντινό σημείο συγκεντρώνονται δυνάμεις της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που θα μπορούσαν να είναι πιθανός στόχος αντιεξουσιαστών, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις πως ο στόχος θα μπορούσε να είναι ακόμα και σύνδεσμος οπαδών και να είναι οπαδική η προέλευση των αντικειμένων αυτών, να φοβήθηκαν τυχόν έλεγχο οι δράστες και να παράτησαν εκεί την σακούλα.

Σε κάθε περίπτωση επειδή κρίνεται ως ένα σοβαρό περιστατικό με τον πιθανό στόχο να μην έχει αποσαφηνιστεί πλήρως, θα γίνει ενδελεχής έρευνα για το περιστατικό και θα αναλυθούν και τυχόν υλικά κλειστών κυκλωμάτων από παρακείμενους χώρους, μήπως καταφέρουν οι Αρχές να εντοπίσουν τους κατόχους αυτών των αντικειμένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα