Πρέβεζα: Φυλάκιση στην ιδιοκτήτρια καφενείου που άνοιξε παρά την απαγόρευση

Πρέβεζα: Φυλάκιση στην ιδιοκτήτρια καφενείου που άνοιξε παρά την απαγόρευση
Αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Η ιδιοκτήτρια, που θα ασκήσει έφεση, δήλωσε ότι οι πελάτες είχαν πάρει τον καφέ σε πλαστικό ποτήρι και ήταν εκτός του μαγαζιού.

Τρία χρόνια φυλάκισης επέβαλε την Δευτέρα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας στην ιδιοκτήτρια καφενείου στην Πρέβεζα, για την υπόθεση της παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού καθώς και χρηματική ποινή, χωρίς να της αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Η ίδια δήλωσε στο PrevezaBest ότι δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από ότι όλα τα συναφή καταστήματα και ότι η κατηγορία εναντίον της ήταν ότι βρέθηκαν 5 πελάτες στο χώρο του προαυλίου του καφενείου της το πρωί του Σαββάτου, οι οποίοι είχαν πάρει τον καφέ τους σε πλαστικό ποτήρι και παρέμεναν στο χώρο.

Η κατηγορούμενη που έμεινε δύο ημέρες στο κρατητήριο μέχρι να γίνει η δίκη της, δήλωσε ότι σέβεται ως Ελληνίδα πολίτης τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά δεν συμφωνεί σε καμία περίπτωση με την καταδίκη της, αφού η ίδια όπως μας δήλωσε ήδη είχε μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα μόλις της έγινε σύσταση και δεν σέρβιρε, παρά έδινε καφέδες μόνο στο χέρι. Γι’ αυτό και άσκησε έφεση.

Ο συνήγορός της κ. Απόστολος Τάσσης δήλωσε, ότι «υπό τις ακραίες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, είναι αναπόφευκτο και κατανοητό, οι αρχές να πράττουν τα πάντα, προκειμένου να εμπεδώσουν στους πολίτες την ανάγκη συνειδητοποίησης του κινδύνου, ακόμη και με τρόπο υπερβολικό. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή και το μήνυμα που εκπέμπεται προς κάθε κατεύθυνση είναι η μηδενική ανοχή όχι μόνο απέναντι στον πιθανό κίνδυνο, αλλά και σε κάθε υποψία αυτού. Ελπίζω το σαφές αυτό μήνυμα να έγινε αντιληπτό από τους πάντες, από τον κάθε πολίτη είτε καταστηματάρχη είτε πελάτη, να παραδειγματίσει και να επιφέρει τα ποθητά αποτελέσματα. Όσον αφορά δε την κατηγορούμενη, μπορεί να περιμένει, θα έχει τη δυνατότητα στο Εφετείο σε χρόνο πιο κατάλληλο και νηφάλιο, όταν θα έχει περάσει ο πανικός των ημερών και η αναγκαιότητα συμβολισμών και παραδειγματικών τιμωριών, να εκθέσει τις απόψεις της και να δικαιωθεί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα