Τους πρώτους τουρίστες από Βρετανία υποδέχτηκαν Ηράκλειο, Ρόδος και Ζάκυνθος

Τους πρώτους τουρίστες από Βρετανία υποδέχτηκαν Ηράκλειο, Ρόδος και Ζάκυνθος
Τουρίστες φτάνουν σε ελληνικά αεροδρόμια (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP

Συνολικά 14 αφίξεις πτήσεων από τη Βρετανία προγραμματίζονται για σήμερα στα αεροδρόμια του Ηράκλειου, της Ρόδου και της Ζακύνθου.

Τους πρώτους τουρίστες από τη Βρετανία υποδέχονται σήμερα νησιά της Ελλάδας, με πρώτα την Ρόδο, τη Ζάκυνθο και το Ηράκλειο, ύστερα από την άρση της απαγόρευσης πτήσεων.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο η τουριστική κίνηση εξακολουθεί να κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τέσσερις αφίξεις πτήσεις στη Ρόδο

Τους πρώτους τουρίστες από τη Βρετανία υποδέχεται σήμερα το νησί της Ρόδου, ύστερα από την άρση της απαγόρευσης πτήσεων. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να αφιχθούν στο νησί τέσσερεις πτήσεις από βρετανικά αεροδρόμια, ενώ ανάλογη αναμένεται η κίνηση και για τις επόμενες ημέρες.

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» συνεχίζονται σε καθημερινή βάση από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε μέρα.

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται, σύμφωνα με τους προγραμματισμούς, να επιτραπούν οι πτήσεις και από τη Σουηδία.

Οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού ευελπιστούν ότι η τουριστική κίνηση θα εξελιχθεί καλύτερα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Ζάκυνθος: Με 7 πτήσεις ανοίγει η τουριστική σεζόν για τους Βρετανούς

Συνολικά 7 αεροπλάνα από το Ηνωμένο Βασίλιεο αναμένονται σήμερα στη Ζάκυνθο.

Η πρώτη πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ζακύνθου στις 11:30, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα πρόκειται να προσγειωθούν και τα υπόλοιπα έξι αεροπλάνα που συνολικά θα φέρουν στο νησί περίπου 900 Βρετανούς τουρίστες.

Σημειώνεται ότι στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου βρίσκεται υγειονομικό κλιμάκιο με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ για τη διενέργεια των τεστ, τα οποία και θα γίνονται δειγματοληπτικά και στοχευμένα σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού. Επίσης, λαμβάνονται και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο από το προσωπικό του αεροδρομίου όσο και από τους τουρίστες που φθάνουν σε αυτό. Η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις ασφαλείας, η χρήση αντισηπτικού χεριών είναι μερικοί από τους βασικούς κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι τουρίστες.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των προγραμματισμένων πτήσεων από τις 18 προγραμματισμένες αφίξεις της Τετάρτης 15 Ιουλίου, οι 7 αφορούν πτήσεις από αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας και ειδικότερα από το αεροδρόμιο Εast Μidlands (Ιστ Μιντλαντς) , από το αεροδρόμιο του Βirmingham (Μπέρμινχαμ) , από το Newcastle (Νιούκαστλ) , από Leeds Braford (Λιτζ), από το Stansted (Στανστεντ), από Manchester (Μάντσεστερ) και Glasgow (Γλασκώβη).

Τρεις πτήσεις αναμένεται να αφιχθούν στο Ηράκλειο

Στις 12 το μεσημέρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με 124 επιβάτες η πρώτη πτήση από αεροδρόμιο της Αγγλίας και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, μετά την άρση της απαγόρευσης των αεροπορικών δρομολογίων.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αφιχθούν άλλες δύο πτήσεις στον αερολιμένα, ενώ η εικόνα των πτήσεων ως προς τον αριθμό τους δεν θα αλλάξει ούτε αύριο, Πέμπτη 16/7, καθώς δεν αναμένονται, με βάση το πρόγραμμα, περισσότερες από τέσσερις πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου από αεροδρόμια της Αγγλίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα