Νέα Φιλαδέλφεια: Σάλος με την παρέλαση “αλά Monty Python”

Νέα Φιλαδέλφεια: Σάλος με την παρέλαση “αλά Monty Python”

"Γελοία υποκείμενα" χαρακτήρισε την παρέα των κοριτσιών ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος. Οργή στα social media αλλά και επιδοκιμασίες.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση της ομάδας κοριτσιών που διακωμώδησαν την παρέλαση και μπροστά από τους επίσημους άρχισαν να περπατούν αναπαριστώντας νούμερο από από το έργο «Monty Python’s Flying Circus» του 1970.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννη Βούρου, ο οποίος μέσω facebook έκανε λόγο για «γελοία υποκείμενα», και τόνισε πως ήδη έχει ξεκινήσει «η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών, καθώς ο ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του».

“Δυστυχώς τη χθεσινή μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του ’40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας. Τα άτομα αυτά φορώντας στολή παρέλασης παρεισέφρησαν από κάποιο στενό της Λεωφόρου Δεκελείας ανάμεσα στα σχολεία της πόλης που παρήλαυναν κανονικά. Η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών έχει ξεκινήσει, καθώς ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του” έγραψε ο δήμαρχος στο Facebook.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές αν τα κορίτσια ήταν μαθήτριες ή παρείσφρησαν στην παρέλαση για να κάνουν τον αστείο βηματισμό.

Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου κι έχει προκαλέσει χιλιάδες σχόλια χρηστών των social media. Κάποιοι εκφράζουν την οργή τους για την κίνηση των κοριτσιών καθώς όπως λένε “προσβάλλει την 28η Οκτωβρίου και τη σημαία” κι άλλοι τις επευφημούν σχολιάζοντας πως ήταν μια συμβολική κίνηση κατά του μιλιταρσιμού.

Μιλώνστας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος έκανε λόγο για “ανάγωγη στάση” των κοριτσιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα