Η Σάμος θρηνεί τον άδικο χαμό 19χρονου – Έρανος των κατοίκων για απινιδωτή

Η Σάμος θρηνεί τον άδικο χαμό 19χρονου – Έρανος των κατοίκων για απινιδωτή
Φωτό αρχείου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Eurokinissi

Το παιδί έπεσε νεκρό στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής και ενώ έπαιζε μπάσκετ. Η κηδεία του θα γίνει στις 11 το πρωί της Κυριακής, ενώ οι κάτοικοι ξεκινάνε έρανο να αγοράσουν απινιδωτή για το κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι (!)

Θλίψη και οργή στη Σάμο, όταν ο 19χρονος Ν.Μ έπεσε νεκρός την ώρα που έπαιζε μπάσκετ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samiakonvima, “ο 19χρονος φοιτητής και αθλητής, διαθέτοντας εξαιρετικό χαρακτήρα, έφυγε χθες βράδυ από κοντά μας ενώ βρίσκονταν σε στιγμές άθλησης στα υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβάσου”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες από τους γιατρούς, τόσο του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, αρχικά, όσο και του Νοσοκομείου Σάμου, όπου διακομίστηκε στη συνέχεια, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στην ζωή. Ο ΝΜ είχε προβλήματα με την καρδιά του, ωστόσο, αν υπήρχε απινιδωτής στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, το πιθανότερο ήταν να ζούσε.

Έρανος για απινιδωτή

Μάλιστα κατά το news-24, ιστοσελίδα της Σάμου, στο Καρλόβασι έχει ξεκινήσει διαδικτυακό κάλεσμα για την συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό την αγορά απινιδωτή. Η πρωτοβουλία ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος έγραψε: “Θέλω να κάνουμε όλοι κάτι, για όλους μας. Ο πρώτος απινιδωτής ξέρετε τι όνομα θα έχει”.

Συγκεκριμένα έγραψε: “Εγω τη δευτερα το πρωί ξεκιναω ερανο στο μαγαζι για την αποκτηση απινιδωτη φορητου οχι για τους πελατες μας αλλα για ολη τη γυρω περιοχη.. Η ομαδα διασωσης παραρτημα σαμου ηδη εχει κανει σεμιναρια σε πολυ κοσμο και θα κανει κι αλλα.. Με 4 η 5 απινειδωτες καλυπτουμε ολη τη πολη και με κοσμο πιστοποιημενο λαμβανουμε τα μετρα μας μονοι μας κι ελαχιστοποιουμε τις πιθανοτητες απωλειας απο ανακοπη.. Δε θελω ουτε μπραβο ουτε τιποτα. Θελω συμμετοχη να κανουμε ολοι κατι για ολους μας.. Ο απεινιδωτης ο πρωτος καταλαβαινετε ολοι τι ονομα θα εχει!!”

Η αναστάτωση των κατοίκων και των τουριστών είναι τεράστια το τελευταίο 24ωρο, ενώ υπάρχουν καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του το News 24/7 ότι εκτός από την έλλειψη απινιδωτή, το ασθενοφόρο έφτασε με καθυστέρηση μιας ώρας. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα οχήματα του ΕΚΑΒ, που ενώ υπάρχουν αρκετά ασθενοφόρα, δεν υπάρχουν οι οδηγοί.

Και όλα αυτά σε μια περιοχή άκρως τουριστική όπου διαμένουν 1.500 φοιτητές, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, ενώ σημειώστε ότι το κόστος για έναν απινιδωτή δεν ξεπερνά τα 1.100 ευρώ!!!

Μια ζωή χάθηκε, οι κάτοικοι στο Καρλόβασι είναι ανάστατοι και μας μεταφέρουν την αγωνία τους: “Να είναι η τελευταία ψυχή που έφυγε τόσο άδικα”.

Η κηδεία του ΝΜ θα τελεστεί την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νέο Καρλόβασι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα