Σχέδιο φασιστικής επιβολής σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Σχέδιο φασιστικής επιβολής σε σχολεία της Θεσσαλονίκης
alfavita.gr

Εξόρμηση φασιστών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών - Μόλις πριν λίγες ημέρες προέβησαν οργανωμένα σε απειλές.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την επίθεση με απειλές κατά εκπαιδευτικών από μέλη του φασιστικού μορφώματος “Ιερός Λόσχος” στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, φασιστικά μηνύματα και σύμβολα έκαναν την εμφάνισή τους σε σχολεία της περιοχής.

Όπως καταγγέλλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπαιδευτικός Γ.Λ, αυτή τη φορά η ομάδα “κίνημα-vanguard-hellas” μοίραζε τρικάκια στα σχολεία με μηνύματα μίσους, ενώ φώναζαν ακροδεξιά συνθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρόσχημα το Μακεδονικό, αρκετές ομάδες της ακροδεξιάς επιχειρούν συστηματικά να παρεισφρήσουν στα σχολεία και να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και μίσους στην περιοχή. Το φυλλάδιο συμπληρώνουν ρουνικά σύμβολα, τα οποία είναι αρκετά δημοφιλή στις συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες στην Ευρώπη και στην Αμερική, αν και ο συμβολισμός τους δεν είναι πάντοτε σαφής.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν μπορεί να είναι “μεμονωμένα περιστατικά”, ενώ σημειώθηκε δολοφονική επίθεση με μολότοφ σε σπίτι μεταναστών στην Νεάπολη.

Η δημοτική κίνηση “Η Πόλη Αλλιώς”, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι “στις Συκιές, που έχουν ποτιστεί με το αίμα τόσων αγωνιστών που πάλεψαν ενάντια στο φασισμό, δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο να σταθούν οι φασίστες”.

alfavita.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα