Σε εξέλιξη φωτιές σε Ζάκυνθο, Πολιτικά Εύβοιας και Πάρο

Σε εξέλιξη φωτιές σε Ζάκυνθο, Πολιτικά Εύβοιας και Πάρο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο παρθένο πευκοδάσους του Όρους Καντήλι στην περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας , ενώ την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην Πάρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο παρθένο πευκοδάσος του Όρους Καντίλη στην Εύβοια, στην περιοχή Νεροτριβιά, βορείως των Πολιτικών, χωρίς να απειλεί επί του παρόντος κατοικημένη περιοχή.

Πυρκαγιά στην περιοχή Νεροτριβιά, Ευβοίας

 

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ασπριές της Πάρου, δίχως επίσης να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 4 άντρες της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Πριν από λίγη ώρα μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στην Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στο Καλάμακι στη Βροντόνερο.

Μεγάλη είναι η ενίσχυση από αέρος, με ρίψεις νερού από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, δυο Πετσετέρ και ένα ελικόπτερο Έρικσον. Μεγάλη είναι η πυροσβεστική δύναμη που βρίσκεται στο σημείο, ενώ στο έργο συμβάλλουν ιδιωτικές υδροφόρες, αλλά και του δήμου Ζακύνθου.

Η φωτιά δεν απειλεί το χωριό Καλαμάκι, καθώς μαίνεται χιλιόμετρα μακριά από αυτό στο βουνό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα