Τέλος εποχής: Έκλεισε ο “Πράπας” στο Παλαιό Φάληρο

Τέλος εποχής: Έκλεισε ο “Πράπας” στο Παλαιό Φάληρο
Έκλεισε ο "Πράπας" στο Παλαιό Φάληρο ogdoo.gr

Με μία λιτή χειρόγραφη ανακοίνωση, το ιστορικό ζαχαροπλαστείο και "στέκι" του Παλαιού Φαλήρου ενημερώνει τους φίλους και θαμώνες του ότι θα παραμένει κλειστό

“Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό. Ευχαριστούμε”. Με ένα χειρόγραφο σημείωμα από κόκκινο μαρκαδόρο πάνω σε μία λευκή κόλλα χαρτί, ο “Πράπας”, γνωστός στους φίλους του και ως “Sweet Home”, έγραψε τους τίτλους τέλους, ύστερα από 55 χρόνια λειτουργίας.

Το ιστορικό ζαχαροπλαστείο άνοιξε τις πύλες του το 1963, στο θρυλικό πλέον κατάστημα επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος 58 και έκτοτε ήταν σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου και όχι μόνο.

Ξακουστός για τα γλυκά του, υπήρξε στέκι για γενιές και γενιές, φιλοξενώντας μεταξύ άλλων πολιτικούς, διανοούμενους, καλλιτέχνες και αθλητές που προτιμούσαν τα νότια προάστια από το κέντρο.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι η έλευση του τραμ προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στον “Πράπα”, καθώς περνούσε από την πλαϊνή του είσοδο που ήταν υπερυψωμένη, μετατρέποντας έτσι το κατάστημα από ισόγειο σε υπόγειο, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέα του.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά τον επίσης ιστορικό “Παχό”, το Παλαιό Φάληρο έχασε ένα ακόμη σημείο αναφοράς του, αφήνοντας μας πίσω πολλές “γλυκές” αναμνήσεις αλλά και το στίχο του Νίκου Καρβέλα από το τραγούδι “Καλοκαιρινές διακοπές”: «Με κάτι άλλες παρέες είχαμε διαφορές, και στον Απόλλωνα απ’ έξω πέφτανε καρπαζιές, μα το βραδάκι όλοι στο Sweet Home, με τα κορίτσια αγκαλιά, κάποιο παρτάκι κανονίζαμε μετά το σινεμά»…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα