Θήβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 54χρονος που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία

Θήβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 54χρονος που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία
Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Aglaiakyriakou.gr

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά από την απολογία του στην ανακρίτρια Θήβας ο 54χρονος που έριξε τον μοιραίο πυροβολισμό, από τον οποίο τραυματίστηκε σοβαρά η 8χρονη Αλεξία.

Αφέθηκε ελεύθερος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του στην ανακρίτρια της Θήβας ο 54χρονος που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας τη μέρα του Πάσχα στο χωριό Θεσπιές.

Στην πολύωρη απολογία του σε όλους τους τόνους είπε ότι δεν περίμενε πως ένας τέτοιος πυροβολισμός θα μπορούσε να τραυματίσει ένα 8χρονο κορίτσι.

Ζήτησε συγγνώμη δηλώνοντας στην ανακρίτρια ότι για τις επόμενες κινήσεις του είχε σαν οδηγό του τον πανικό που προκλήθηκε όταν έμαθε για τον τραυματισμό του παιδιού.

Το χρονικό του τραυματισμού

Το περιστατικό έγινε στη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού, την Κυριακή του Πάσχα.

Στις αρχικές έρευνες της αστυνομίας το βράδυ της Κυριακής, όσοι συμμετείχαν στο γλέντι του 54χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου ισχυρίστηκαν ότι έριχναν μόνο βεγγαλικά.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί εντόπισαν έξω από το σπίτι σεκάδο απορριμάτων και κάλυκες από κυνηγετικό όπλο.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπίστωσαν ότι ο 54χρονος, ένας πρώην αξιωματικός της αεροπορίας που συμμετείχε στο γλέντι και ένας ξάδελφός τους, είχαν νόμιμες καραμπίνες.

Έτσι, την Τρίτη το πρωί τους κάλεσαν να εμφανιστούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας. το μεσημέρι έγινε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 54χρονου στο Λεοντάρι, όπου εκεί βρήκαν τους τέσσερις κάλυκες από το 38άρι περίστροφο.

Η έρευνα βοήθησε καθώς σιγά σιγά ο 54χρονος βενζινοπώλης άρχισε να μιλά και το βράδυ της Τρίτης είπε ότι πυροβόλησε τρεις φορές, παρόλο που βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες. Ανέφερε ότι πυροβόλησε τρεις φορές και με συνοδεία αστυνομικών μετέβη στην Αθήνα, όπου υπέδειξε το κρυμμένο του όπλο.

Αγωνία για την μικρή Αλεξία

Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της 8χρονης που νοσηλεύεται για πέμπτο 24ωρο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Στο πλευρό της βρίσκονται πάντα οι γονείς της. Η μητέρα της δηλώνει ότι έχει πίστη ότι το παιδί θα τα καταφέρει, ενώ ο πατέρας της εκφράζοντας την αγανάκτησή του δήλωσε ότι θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί όσοι ήταν στο γλέντι και πυροβολούσαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα