Τροχαίο στον Κηφισό: Τα παιχνίδια της μοίρας στο δυστύχημα με την νταλίκα

Τροχαίο στον Κηφισό: Τα παιχνίδια της μοίρας στο δυστύχημα με την νταλίκα
Τροχαίο στον Κηφισό Τροχαίο στον Κηφισό

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον έναν οδηγό που είχε χάσει και τη μία του κόρη σε τροχαίο - Ο οδηγός της νταλίκας είχε χάσει τον αδερφό του και τον γιο του σε δυστυχήματα

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για το ένα θύμα και τον οδηγό της νταλίκας που προκάλεσε το φονικό τροχαίο στην Εθνική Οδό το πρωί της Τετάρτης.

Ο οδηγός της νταλίκας είχε χάσει σε τροχαίο τον αδελφό του πριν από χρόνια. Το 2007 σκοτώθηκε στην άσφαλτο και ο 23χρονος γιός του ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι τους στην Αρεόπολη, όντας αναβάτης σε μηχανή.

Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, τα “χτυπήματα” της μοίρας είναι πολλά και για τον έναν άνδρα που σκοτώθηκε στο ίδιο τροχαίο, πηγαίνοντας την κόρη του στη δουλειά της, στη διαδρομή ρουτίνας Περιστέρι-Μοσχάτο που έκανε καθημερινά.

Πριν από περίπου 10 χρόνια, σε ένα τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα, είχε βγει ζωντανός από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του, όμως είχε χάσει το μεγαλύτερο από τα τρία του παιδιά, την 16χρονη τότε κόρη του, η οποία ήταν συνοδηγός του στο αυτοκίνητο.

Ο ίδιος ο οδηγός σκοτώθηκε, ενώ η 32χρονη κόρη του παλεύει για τη ζωή της στην εντατική. Ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας βρέθηκε πάντως με 7 φορές επάνω μέτρηση αλκοόλ από το όριο για επαγγελματίες που είναι μόλις το 0,10, αντί του 0,25 για τους ερασιτέχνες.

Οι άντρες της Τροχαίας ανακάλυψαν πλήθος παραβάσεων σε βάρος του συγκεκριμένου οδηγού αφού μεταξύ άλλων οι πινακίδες του αντιστοιχούσαν σε άλλο φορτηγό και όχι σε αυτό με το οποίο κυκλοφορούσε… και ανέγραφε η άδεια κυκλοφορίας του. Η εκτίμηση των αξιωματικών της Τροχαίας είναι πως τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι, ενώ ήταν κενός φορτίου. Ο ίδιος φέρεται να επικαλέστηκε κάποιο πρόβλημα στο τιμόνι.

Ο συνήγορος του 64χρονου οδηγού Πέτρος Μαντούβαλος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Διαδρομιστές” με τους Κώστα Σαρρηκώστα και Γιώργο Βούλγαρη, ξεκαθάρισε πως υπάρχει σοβαρότατη υπαιτιότητα του οδηγού της νταλίκας τον οποίον και υπερασπίζεται.

Σοβαρότατες οι ευθύνες του 64χρονου

“Το κυρίαρχο γεγονός είναι ότι έχουν χαθεί άνθρωποι από ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα στη χώρα μας και μια κοπέλα έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό” σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντούβαλος και πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος το όχημα κινείτο με μικρή ταχύτητα, γύρω στα 60χλμ/ω ίσως και λίγο περισσότερο. Ο κ. Μαντούβαλος επιβεβαίωσε όπως ήταν αναμενόμενο την αναφορά της Τροχαίας πως ο άνθρωπος που οδηγούσε το όχημα ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ σε όριο παραπάνω από το επιτρεπόμενο. “Ο οδηγός έπρεπε να έχει μηδέν αλκοόλ στο αίμα του, τέλος. Η κοπέλα θα έπρεπε να βρίσκεται στη δουλειά της και οι άνθρωποι στα σπίτια τους” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πραγματογνώμονας για το όχημα και αστοχίες στο στηθαίο

Ωστόσο, η υπεράσπιση έχει ζητήσει την εξέταση του οχήματος από πραγματογνώμονα μηχανολόγο, καθώς ο οδηγός ισχυρίζεται πως δυσκολευόταν να ελέγξει το όχημα πριν το μοιραίο. Επίσης, ο Πέτρος Μαντούβαλος εξήγησε πως τα προστατευτικά στο σημείο όπου ξέφυγε της πορείας του οχήματος δεν ήταν τα ενδεδειγμένα. “Στο σημείο εκείνο, υπήρχε αντί για μπάρες ασφαλείας, υπήρχε μια σχάρα. Αρμόδιοι του θέματος μου είπαν, πως αν υπήρχαν οι κατάλληλες μπάρες και “άρμα” δεν θα εξετρέπετο το όχημα” πρόσθεσε. 

Σε ό, τι αφορά την είδηση που θέλει να μην ταυτίζεται το φορτηγό με την πινακίδα κυκλοφορίας, ο δικηγόρος εξέφρασε επιφυλάξεις και τόνισε πως ενδεχομένως αυτή η πληροφορία να επαληθεύεται. 

Ο οδηγός της νταλίκας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα