Βέροια: Αποτροπιασμός για τις γουρουνοκεφαλές και τον παπά που απειλεί λόγω προσφύγων

Βέροια: Αποτροπιασμός για τις γουρουνοκεφαλές και τον παπά που απειλεί λόγω προσφύγων

Αποτροπιασμός και αντιδράσεις στα social media για τις γουρουνοκεφαλές που έριξαν κάτοικοι σε hotspot στη Βέροια όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες. Επίθεση Κουρουμπλή εναντίον του ιερέα που απειλούσε βουλευτή (Vids)

Σκληρή επίθεση εναντίον του ιερέα της Βέροιας που καταγράφεται σε βίντεο να απειλεί λόγω έλευσης προσφύγων, εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο Π. Κουρουμπλής, είπε χαρακτηριστικά:

“Αμαυρώνουν με το χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας. Η ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο”.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, λίγο λεπτά μετά την έλευση του πρώτου λεωφορείου με τους Σύρους πρόσφυγες στο Στρατόπεδο “Αρματολού Κόκκινου”. Μερίδα των κατοίκων που αντιδρά στην εγκατάσταση των προσφύγων και προφανώς πρόσκεινται στην ακροδεξιά, επιτέθηκε λεκτικά εναντίον του Βουλευτή Ημαθίας Γιώργου Ουρσουζίδη.

Ο βουλευτής έφτασε από νωρίς στο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας, χωριό κοντά στο οποίο βρίσκεται το στρατόπεδο.

“Στο λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύροι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά… Μίλησα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα μείνουν έως ότου τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους, καθώς κανένας από τους πρόσφυγες δεν θέλει να μείνει εδώ, όλοι έχουν συγγενείς στο εξωτερικό”, ανέφερε ο βουλευτής για να κατευνάσει τα πνεύματα.

“Υπάρχει μια μοναχή δίπλα στον προφήτη Ηλία. Εάν πειραχθεί μια τρίχα από τα μαλλιά αυτά αυτής της μοναχής, θα γίνει χαμός”, ακούγεται να λέει ένας ιερέας. Άλλοι φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα, όπως το “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”.

Κάποιοι μάλιστα πέταξαν και γουρουνοκεφαλές εναντίον των προσφύγων, σε μια επίδειξη μισαλλοδοξίας και απανθρωπιάς. Εικόνες ντροπής.

Σημειώνεται πως οι πρόσφυγες θα μείνουν εντός του στρατοπέδου, το οποίο αποτελεί κλειστή δομή, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Βρυξελλών. Ο ΟΗΕ αντιδρά όπως έχει γίνει γνωστό στις κλειστές δομές “φιλοξενίας”, καθώς θεωρεί πως παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα δημιουργώντας συνθήκες εγκλεισμού και στέρησης ελευθερίας. Φαίνεται όμως πως τους ξενοφοβικούς, δεν τους ηρεμούν ούτε τα κλειστά στρατόπεδα, ακόμα κι αν αποστερούν την ελευθερία των διωκόμενων του πολέμου.

Κοινώς, δεν τους “ηρεμούν” ούτε αυτές οι δομές:


Ευτυχώς, το επιχείρημα “να τους πάρετε σπίτια σας” έχει πλέον ξεθωριάσει, μιας και ουκ ολίγα σπίτια σε όλη την Ελλάδα, έχουν ανοίξει για πρόσφυγες και μετανάστες.

Διευκρινίζεται τέλος πως ακροδεξιοί, ξενοφοβικοί, νεοφασίστες και ρατσιστές, υπάρχουν παντού. Όχι μόνο στη Βέροια. Αυτό, για να μη γίνονται γενικεύσεις και να μην ταυτίζονται τόποι, με καταστάσεις και περιστατικά.

Τα επίμαχα βίντεο:

Δικαιολογημένες αντιδράσεις υπήρξαν και στα social media:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα