Βίντεο ντοκουμέντο News 24/7: Αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές στη ΓΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο News 24/7: Αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές στη ΓΑΔΑ
Ντοκουμέντο News 24/7: Αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές στη ΓΑΔΑ News 24/7

Αναίτια καταστολή καταγγέλλουν φοιτητές στο News 24/7 - Παρέστησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας 20 ατόμων μετά τη σύλληψη νεαρού από την επιχείρηση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ - Δείτε καρέ καρέ το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας.

Αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε 20 αλληλέγγυους φοιτητές που παρέστησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ το απόγευμα της Δευτέρας, καταγγέλλει αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο News 24/7.

Οι αλληλέγγυοι βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ σε ένδειξη συμπαράστασης σε φοιτητή που συνελήφθη το μεσημέρι στον χώρο της ΑΣΟΕΕ, κατά την επέμβαση της αστυνομίας εντός του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Από τους τρεις προσαχθέντες στην ΑΣΟΕΕ ο ένας συνελήφθη, οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι και εν συνεχεία ακολούθησε η συγκέντρωση των 20 νεαρών έξω από τα κεντρικά της Αστυνομίας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Όπως καταγγέλλει ο αυτόπτης μάρτυρας στο News 24/7, οι άνδρες των ΜΑΤ τους ζήτησαν να απομακρυνθούν από το σημείο και όταν εκείνοι αρνήθηκαν, αρχικά εκδιώχθηκαν και στο ύψος του Μετρό Αμπελοκήπων δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας. Κατά την επέμβαση καταστολής των ΜΑΤ ένας εκ των νεαρών προσήχθη στη γωνία Αλεξάνδρας και Πανόρμου.

Όπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας:

“Υπήρχε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες από τα γεγονότα έξω από την ΑΣΟΕΕ. Η μία προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. 

Παραστήκαμε γύρω στα 30 άτομα , μας ενημέρωσαν από την αστυνομία ότι απαγορεύεται να καθόμαστε στο πεζοδρόμιο έξω από τη ΓΑΔΑ και ότι πρέπει να πάμε απεναντι. Μας ζήτησαν να αποχωρίσουμε απειλώντας μας πως αν δεν υπακούσουμε θα  γίνει χρήση βίας. Εμείς απαντήσαμε ότι δεν γινόταν, καθώς δεν είναι παράνομο να στέκεσαι σε πεζοδρόμιο.

Υποστηρίξαμε ότι έχουμε το δικαίωμα να καθόμαστε εδώ. Μας απάντησαν ότι άμα δεν φύγουμε θα έρθει η διμοιρία. Ήρθε τελικά η διμοιρία. Στην αρχή αποχωρίσαμε κανονικά, περπατάγαμε, άρχισαν να μας φωνάζουν ότι δεν περπατάγαμε αρκετά γρήγορα, να πάμε πιο γρήγορα κλπ.

Όταν φτάσαμε έξω από το Μετρό Αμπελοκήπων, μας απώθησαν βίαια με τις ασπίδες τους, 2 άτομα πέσανε κάτω, πάνω σε ένα δέντρο” και όπως προσθέτει, η αστυνομία τους απέτρεψε την είσοδο στο Μετρό.

Το βίντεο – ντοκουμέντο που καταγράφει το περιστατικό, παρακάτω:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα