ΗΠΑ: Σκέψεις για “μαύρο” στα κινεζικά social media, ξεκινώντας από το TikTok

ΗΠΑ: Σκέψεις για “μαύρο” στα κινεζικά social media, ξεκινώντας από το TikTok
AP Photo

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικός της χώρας, Μάικ Πομπέο μιλώντας στο Fox News, επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας και επιβεβαιώνοντας την επιδείνωση των σχέσεων με την Κίνα.

“Μαύρο” στα κινεζικά social media από τις ΗΠΑ; Ο Μάικ Πομπέο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, ειδικά για το TikTok, μιλώντας στο Fox News και κάνοντας λόγο για ένα θέμα το οποίο εξετάζεται πολύ σοβαρά:

“Με σεβασμό στις κινεζικές εφαρμογές, σας διαβεβαιώ ότι η χώρα μας θ ακάνει το σωστό και εδώ. Δεν θέλω να μπω μπροστά από τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά είναι κάτι που εξετάζουμε σοβαρά”, είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν διανύουν και την καλύτερή τους περίοδο, ενώ επικαλέστηκε λόγους εθνικής ασφάλειας, η οποία οι Αμερικανοί θεωρούν ότι απειλείται λόγω αυτής της εφαρμογής: “μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή αν θέλετε οι ιδιωτικές σας πληροφορίες να βρίσκονται στα χέρια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος”.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, το TikTok απαγορεύτηκε στην Ινδία μεταξύ δεκάδων κινεζικών εφαρμογών , απόφαση που ο Πομπέο χαιρέτισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα