11th Thessaloniki Tax Forum

11th Thessaloniki Tax Forum
11th Thessaloniki Tax Forum

Αθήνα 13.11.19. Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη φορολογική του επιτροπή- διοργανώνει το 11ο Thessaloniki Tax Forum τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο The MΕΤ.

Το ετήσιο Tax Forum του Επιμελητηρίου – κορυφαίος πλέον θεσμός φορολογικού ενδιαφέροντος με κεντρική και περιφερειακή παρουσία – έχει αναδειχθεί σε μοναδική ευκαιρία ελεύθερης δημιουργικής επικοινωνίας, σε πρότυπο αξιόπιστης διαγνωστικής άσκησης, με σκοπό να αναδειχθούν οι υπάρχουσες δυνατότητες βελτίωσης της αποδοτικότητας των εκάστοτε θεσμοθετούμενων φορολογικών πολιτικών.

Η θεματολογία του Forum, επιδιώκει να αναλύσει και να ποσοτικοποιήσει τις επιπτώσεις από την οπτική της πραγματικής οικονομίας -σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο- των πολιτικών αποφάσεων που αφορούν στη φορολογία, σε κρίσιμη περίοδο, εν όψει του υψηλού στόχου ανάκτησης της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας και της εξασφάλισης βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα σημαντικά και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα του 11ου Thessaloniki Tax Forum, αναμένεται να αναδειχθούν από τις εισηγήσεις επίλεκτων ομιλητών, με συντεταγμένη εστίαση σε κρίσιμα και εξόχως επίκαιρα θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος, που απασχολούν σήμερα την πραγματική οικονομία και μπορούν να αναχθούν επιλεκτικά στις ακόλουθες θεματικές κατηγορίες:

–Ομαλοποίηση φορολογίας σε πλαίσιο δημοσιονομικής ευελιξίας και προσαρμοστικότητας

–Φορολογική συνείδηση και συμμόρφωση /Αντίκτυπος στην οικονομία και την κοινωνία

–Ψηφιακή ωριμότητα, κλειδί στη φορολογία, την οικονομική ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών

–Αναγκαία φορολογικά μέτρα σε αβέβαιο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον

Τα συμπεράσματα και οι εισηγήσεις του Tax Forum, βοηθούν καταλυτικά στην αναζήτηση και εφαρμογή συνετών φορολογικών πολιτικών, που αξιολογούνται συμβατές με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, ενθαρρύνουν την οικονομική ανάπτυξη, επιτρέπουν τη δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους, ενώ διατηρούν υψηλό το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο κράτος.

O Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μπακατσέλος δήλωσε για το 11th Thessaloniki Tax Forum: “Στην Ελλάδα την τελευταία διετία και ενώ οι περισσότερες χώρες του κόσμου προχώρησαν σε σημαντικές μειώσεις των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, αυξήθηκαν υπέρμετρα φόροι και εισφορές, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται πρώτη η Χώρα μας στις αυξήσεις φόρων, μεταξύ των 34 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ. Ωστόσο, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικές και άκρως απαραίτητες τις προωθούμενες ελαφρύνσεις στο υπό διαβούλευση Φορολογικό Νομοσχέδιο, για τη φορολογία Εισοδήματος και τον Φόρο Προστιθεμένης Αξίας, πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ομαλοποίηση της φορολογίας και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.Η προβλεπόμενη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24% για τα εισοδήματα του 2019, της προκαταβολής φόρου στο 95% και του φόρου στα μερίσματα στο 5% από 10%, όπως μεταξύ άλλων, προβλέπονται στο υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο, οδηγούν σε σημαντικές ελαφρύνσεις που συνδυαστικά με άλλα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου, μπορούν να συμβάλουν στην επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο επισημαίνεται ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο νομοσχεδίου και η προεκλογική εξαγγελία της Κυβέρνησης, για μείωση στο 2020, του συντελεστή φορολογίας από 24% στο 20%”.

Για να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ: https://www.amcham.gr/wp-content/uploads/2019/11/AGENDA-011119.pdf

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο Συνέδριο πατήστε ΕΔΩ: https://www.eventora.com/en/Events/11th-thess-tax-forum

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: DELOITTE, EY, GRANT THORNTON, KPMG, MAZARS, PWC, ΣΟΛ CROWE

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, FINANCIAL & LAW PARTNERS, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΕ., S.I. ROUSSOS & ASSOCIATES SA, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ZEPOS & YANNOPOULOS

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: ΔΙΟΣ, KSI GREECE, ΜUΤΙΛΗΝΟΣ, PKF

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ATLAS TV, ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, BUSINESS PARTNERS, CITY INTERNATIONAL 106.1, DION TV, FM100, FOCUS 103.6, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, TV100, ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΕΡΤ3

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ADVERTISING.GR, BNB DAILY, BUSINESSNEWS.GR, DIKAIOLOGITIKA, E-FOROLOGIA, EPIXEIRO.GR, EURO2DAY, GRTIMES, KA-BUSINESS.GR, KAINOTOMIA KAI ΑΝΑΠΤΥΞΗ, MAKTHES, MONONEWS, NEWS247, REPORTER24, RETAIL TODAY, SELEO.GR, ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣIN, TAX HEAVEN, THESSNEWS.GR, TYPOSTHES, VORIA.GR, WEPOST.GR

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα