Delphi Economic Forum: Πώς η Ελλάδα χαράσσει τη ρότα της παγκόσμιας ναυτιλίας

Delphi Economic Forum: Πώς η Ελλάδα χαράσσει τη ρότα της παγκόσμιας ναυτιλίας
Στιγμιότυπο από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών Eurokinissi

Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ανοίγει τη συζήτηση γύρω από τη σημαντικότερη "βιομηχανία" της χώρας, ως ακρογωνιαίο λίθο ενός αποτελεσματικού αναπτυξιακού, διπλωματικού και γεωπολιτικού στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον.

Με τη ναυτιλία να παραμένει ένας από τους πλέον εξωστρεφείς πυλώνες της εθνικής οικονομίας, τους Έλληνες πλοιοκτήτες να ξεπερνούν το φράγμα των 100 δις δολαρίων σε φορτηγά πλοία και τα 28 δισ. δολάρια σε δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, αφήνοντας πίσω τους Ιαπωνία, Κίνα και ΗΠΑ, το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανοίγει τη συζήτηση γύρω από τη σημαντικότερη «βιομηχανία» της χώρας, ως ακρογωνιαίο λίθο ενός αποτελεσματικού αναπτυξιακού, διπλωματικού και γεωπολιτικού στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον.

Σημειώνεται ότι το 4ο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, 2019.

Μάλιστα, το Delphi Economic Forum σε συνεργασία για δεύτερη συνεχή χρονιά με το Cass Business School του Λονδίνου και τον επικεφαλής της προπτυχιακής σχολής Κώστα Γραμμένο, θα δώσουν τη δυνατότητα σε μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής εφοπλιστικής σκηνής να αναπτύξουν τις νέες τάσεις και τις προκλήσεις στο «χάρτη» της ναυτιλίας, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στη συμπεριφορά της κινεζικής οικονομίας, τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον, τις επιπτώσεις του Brexit στις διεθνείς αγορές, τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, αλλά και τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Σε κοινό πάνελ, το λόγο θα πάρουν ο CEO της Lavinia Corporation & Laskaridis Shipping Company Ltd Πάνος Λασκαρίδης, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Eastern Mediterranean Maritime Limited Θανάσης Μαρτίνος, ο ιδρυτής και CEO της Tsakos Energy Navigation Limited και πρόεδρος της INTERTANKO Νίκος Τσάκος, αλλά και ο πρόεδρος της Dynagas LNG Partners LP Γιώργος Προκοπίου που θα εξηγήσουν ότι παρ’ όλες τις ανακατατάξεις στο παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι, η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως, καθιστώντας τη χώρα μας παγκόσμια ναυτιλιακή υπερδύναμη, με σημαντικά στρατηγικά και οικονομικά οφέλη.

Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στην ΝΑ Ευρώπη και κάθε χρόνο συγκεντρώνει καταξιωμένες προσωπικότητες του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, τη διαμόρφωση προτάσεων και την ανάπτυξη θέσεων, σχετικά με τις προκλήσεις του «Αύριο», θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Στην 4ήμερη εκδήλωση φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 ομιλητές από 20 και πλέον χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν 80 καίριας σημασίας θέματα της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων.

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.

Η ετήσια συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, με στόχο να καταγράψει τις παγκόσμιες τάσεις στην πολιτική, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, να αξιολογήσει τις επιπτώσεις τους και να σκιαγραφήσει ένα νέο ρεαλιστικό πλαίσιο στόχων και δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θα επικεντρωθεί επίσης, στην ανάγκη της Ελλάδας για δομικές μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη στρατηγικών που θα οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο διακυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, στόχος του Φόρουμ είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για έναν ειλικρινή, αποδοτικό διάλογο, ο οποίος θα ενεργοποιήσει το διανοητικό κεφάλαιο εντός και εκτός της χώρας, θα μετατρέψει την γνώση σε καινοτόμες και εξωστρεφείς δραστηριότητες και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της Ελλάδας στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι.

Το παρών θα δώσουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ευρωπαίοι Επίτροποι, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και άλλοι επιφανείς καθηγητές, πολιτικοί και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η ετήσια συνδιάσκεψη διοργανώνεται από την Αστική, μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών» που ιδρύθηκε το 2016.

Το Φόρουμ στηρίζουν φέτος οι ακόλουθοι programming partners: European Commission, Directorate-General for Communication, Representation in Greece || διαΝΕΟσις || ίδρυμα Λασκαρίδη || European Bank for Reconstruction & Development (EBRD || CFA || European Investment Bank και οι ακόλουθοι χορηγοι και υποστηρικτές:

Χρυσοί χορηγοί: AEGEAN, Microsoft, Παπαστράτος, Roche, Volvo, Panama Shipping Agency & Services, Mytilineos, Τράπεζα Πειραιώς, Coca Cola.

Χορηγοί: STOIXIMAN, ALANTRA, ALPHA Bank, Chipita, Coca Cola Τρία Έψιλον, Eurobank, Google, Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ, The Hellenic Initiative, Hephaestus Group, Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, Libra Group, Mohegan Gaming & Entertainment, NN,Oracle, OTE Group of Companies, ΣfEE, Stoiximan., ΟΛΠ Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε, Εθνική Τράπεζα, MSD Inventing for life.

Υποστηρικτές: ABBVIE, ΑΔΜΗΕ, ANEK Lines, Aptitude, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Bernitsas Law Firm, Black Sea Trade & Development Bank, Boehringer Ingelheim, Consolidated Contractors Company (CCC), ΔΕΗ, Dimand, European Bank for Reconstruction & Development (EBRD), EFA Ventures, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΕΛΠΕΝ, ΕΛΤΑ, ΕΥ, HELLAS GOLD, Heracles Group of Companies, IBM, Imerys, Intracom, KPMG, Kyvernitis, Lamda Development, Matrix Pack, Piscines Ideales, NCH Capital Inc., Spaces, TITAN, PeopleCert, SAP.

Facilities Service Sponsor: Manifest

Human Resources Partner: Actionline

Educational Partner: The American College of Greece

Health and Safety Sponsor: GEP

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές, καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο Delphi Economic Forum επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα στο FB https://www.facebook.com/delphiforum.

Για περισσότερες πληροφορίες και δημοσιογραφικά αιτήματα επικοινωνήστε στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 210-7289000.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα