Ανειδίκευτος ο εργάτης που σκοτώθηκε στο Ληξούρι – Γίνεται λόγος για έλλειψη μέτρων ασφαλείας

Ανειδίκευτος ο εργάτης που σκοτώθηκε στο Ληξούρι – Γίνεται λόγος για έλλειψη μέτρων ασφαλείας
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ Eurokinissi

Αρμόδιες πηγές χαρακτηρίζουν έγκλημα το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Ληξούρι το πρωί της Τρίτης. Κάτω από ποιες συνθήκες έχασε τη ζωή του ο 40χρονος εργαζόμενος, που είναι πατέρας τριών παιδιών.

Ως έγκλημα-και σε καμία περίπτωση ως εργατικό ατύχημα παρουσιάζουν το συμβάν με τον 40χρονο εργαζόμενο στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς αρμόδιες πηγές στο News24/7.

Σύμφωνα, λοιπόν, μ’ αυτές τις πηγές πρόκειται για περιστατικό “καραμπινάτης έλλειψης μέτρων ασφαλείας” στο σημείο καθώς ο 40χρονος, που ουσιαστικά πολτοποιήθηκε από την κορδέλα διαλογής, δούλευε εντελώς μόνος στο εν λόγω πόστο.

Τονιζόταν επίσης ότι ο πατέρας τριών παιδιών που έπεσε νεκρός είχε προσληφθεί ως εργάτης γενικών καθηκόντων και όχι ως εξειδικευμένος εργάτης για τους τεχνικούς ελέγχους.

Πρόκειται για το 63ο θύμα στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τους Δήμους μόνο τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα τόσο στους Δήμους όσο και στις εταιρίες που συνεργάζονται με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο 40χρονος πήγε να εργαστεί μόνος. Η μηχανή πρώτα του έπιασε το χέρι. Φώναξε για βοήθεια, έσπευσε πράγματι συνάδελφός του από άλλο πόστο αλλά εν τω μεταξύ δέχθηκε το χτύπημα στα πλευρά που αποδείχθηκε θανατηφόρο.

Για το θέμα ενημερώθηκε ήδη η Επιθεώρηση Εργασίας και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται στο νησί στέλεχος της υπηρεσίας από την Πάτρα για να ερευνήσει ενδελεχώς το περιστατικό.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τρία ανήλικα παιδιά εκ των οποίων το τελευταίο δεν έχει κλείσει καν ένα χρόνο ζωής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα