Νεφελούδης: Η χαρά δεν αφήνει το νεοφιλελευθερισμό να κρυφτεί

Νεφελούδης: Η χαρά δεν αφήνει το νεοφιλελευθερισμό να κρυφτεί
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης Eurokinissi

Τα σχόλια του Ανδρέα Νεφελούδη στον αέρα του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εργασιακά.

“Θέλει ο νεοφιλελεύθερος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει”. Αυτό σχολίασε στο ραδιοφωνικό σταθμό News247 στους 88,6 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο γενικός γραμματέας του υπ Εργασίας σχολιάζοντας όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί 7ήμερης εργασίας.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης πρόσθεσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν γνωρίζει ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις δεν καθορίζουν την λειτουργία και το ωράριο αλλά τις σχέσεις της επιχείρησης με τους εργαζόμενους.

Εξήγησε ότι η 7ήμερη λειτουργία είναι θεσπισμένη εδώ και πολύ καιρό. Καταστήματα εστίασης, μεγάλες βιομηχανίες αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις που επενδύουν, εφαρμόζουν την 7ήμερη λειτουργία με συγκεκριμένο καθεστώς. Άλλο 7ήμερη εργασία κι άλλο 7ήμερη λειτουργία, είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε επίσης ότι στην πράξη, αυτό που έγινε στην εταιρία Παπαστράτος είναι ότι ισχύει το 5ήμερο, 40ωρο και όταν θα προχωρήσει η διαδικασία της επένδυσης, 11 άνθρωποι θα εργάζονται 4 συνεχόμενες μέρες, δύο ρεπό και ξανά τα ίδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα