Στο μικροκόσπιο των αρχών το Jumbo

Στο μικροκόσπιο των αρχών το Jumbo
Κατάστημα παιχνιδιών Jumbo ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI

Στο Υπουργείο Εργασίας προετοιμάζονται να αναλύσουν την κατάσταση στις εργασιακές συμβάσεις και περιμένουν να δώσουν λύσεις. Προς συλλογική σύμβαση στο ΚΘΒΕ.

Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, αίτημα στο υπουργείο Eργασίας από την ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων για τριμερή συνάντηση για την κατάσταση στα Jumbo δεν έχει φτάσει ακόμα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα υποβληθεί αίτημα στο άμεσο μέλλον, πάντως προσώρας στο υπουργείο εργάζονται χωρίς συγκεκριμένο αίτημα.

Προς το παρόν υπάρχει αναμονή για τα επίσημα αποτελέσματα των ελέγχων από το ΣΕΠΕ οι οποίοι έγιναν στην επιχείρηση, τις προηγούμενες ημέρες μετά και από τις σχετικές καταγγελίες των εργαζόμενων.

Στο υπουργείο δίνουν μεγάλη βάση στο ότι οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης δεν πρέπει να μετατρέπονται εκ των πραγμάτων σε πλήρους απασχόλησης (και χωρίς την έγκριση των εργαζόμενων). Στο μικροσκόπιο, εννοείται, των αρχών θα μπουν και οι νέες συμβάσεις που προτείνει η επιχείρηση.

Στο υπουργείο, τέλος, έγινε την Δευτέρα τριμερή συνάντηση για τα θέματα που αφορούν το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας με διευρυμένη μάλιστα, σύνθεση.

Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης αφού βρέθηκε κοινός τόπος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα