Η Περιφέρεια Αττικής αναδεικνύει τις δυνατότητες του γαμήλιου τουρισμού

Η Περιφέρεια Αττικής αναδεικνύει τις δυνατότητες του γαμήλιου τουρισμού

Με αφορμή την έκθεση Bridal Expo 2019, που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο, με τη συμμετοχή 100 σημαντικών επιχειρήσεων και 30 σχεδιαστών, η Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής για την προσέλκυση επισκεπτών γαμήλιου τουρισμού

Στις ειδικές μορφές τουρισμού, εντάσσεται και ο γαμήλιος τουρισμός, ο οποίος έχει ήδη αποφέρει σημαντικά οφέλη σε ορισμένα νησιά (Σαντορίνη, Κεφαλονιά κ.ά.), ωστόσο στην ηπειρωτική χώρα χρειάζεται ακόμα προσπάθεια να αναπτυχθεί.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις και σε οργανωμένα ταξίδια φιλοξενίας επαγγελματιών τουρισμού, δεν χάνει την ευκαιρία να προβάλλει ιδιαίτερα αυτήν την ευχάριστη αιτία ταξιδιού στην Αττική, προσβλέποντας στη μελλοντική προσέλκυση επισκεπτών από τις ΗΠΑ, τους ορθόδοξους γειτονικούς λαούς και τη Ρωσία, τον Λίβανο, τις αραβικές χώρες, την Ινδία καθώς και τους Έλληνες εντός και εκτός Αττικής.

Με αφορμή την έκθεση Bridal Expo 2019, που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο, με τη συμμετοχή 100 σημαντικών επιχειρήσεων και 30 σχεδιαστών, η Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής για την προσέλκυση επισκεπτών γαμήλιου τουρισμού.

Συγκεκριμένα, η Αττική προβάλλει:

– Το μοναδικό πολιτιστικό σκηνικό των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων και οι ατμοσφαιρικοί χώροι φωτογράφησης, λουσμένοι στο Αττικό φως, στην Αθήνα, αλλά και στα προάστια της Αττικής, σε όλο το μήκος της ακτογραμμής από το Π. Φάληρο έως και τον Μαραθώνα

– Σχοινιά, αποτελούν μοναδικές επιλογές σκηνικού γαμήλιας φωτογράφησης.

– Τα εκατοντάδες βυζαντινά εκκλησάκια, διάσπαρτα σε όλη την Αττική και στα νησιά κατάλληλα για μικρές γαμήλιες τελετές.

– Τα νησιά του Σαρωνικού παρουσιάζουν διεθνές ενδιαφέρον για να καταστούν γαμήλιοι προορισμοί, λόγω της εύκολης πρόσβασης από την πόλη και της ρομαντικής τους φύσης. Αναφέρουμε ενδεικτικά: την κοσμοπολίτικη Ύδρα, τον ρομαντικό Πόρο, τις αρχοντικές Σπέτσες, το γραφικό Αγκίστρι, τα μυθικά και απομακρυσμένα Κύθηρα, το νησί της Αφροδίτης, αλλά και την παραδοσιακή Αίγινα.

– Την πλούσια ελληνική μυθολογία και τα σχετικά αφηγήματα που δίνουν έμπνευση και λειτουργούν ευνοϊκά στη μυθοπλασία (storytelling).

– Τους καταξιωμένοι διεθνώς Έλληνες σχεδιαστές μόδας και κοσμημάτων και τους αξιόλογους οίκους μόδας, φωτογράφων και ειδικών επαγγελματιών του χώρου.

– Την πληθώρα πολυτελών ξενοδοχειακών υποδομών και εγκαταστάσεων εστίασης, τους διαθέσιμους χώρους δεξιώσεων και εκδηλώσεων, κτημάτων, επισκέψιμων οινοποιείων για κάθε εποχή.

Τις εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων και τις υπηρεσίες catering υψηλής γαστρονομίας.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό ήπιο μεσογειακό κλίμα της Αττικής τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, την ελληνική φιλοξενία και αγάπη για ζωή και διασκέδαση αποτελούν τα συστατικά μοναδικών, αξέχαστων αισιόδοξων εμπειριών και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ιδιαίτερη ζήτηση για γαμήλια ταξίδια από αγορές που ήδη ενδιαφέρονται και πραγματοποιούν πολυτελείς γαμήλιες δεξιώσεις στη χώρα μας.

«Θεωρώ ότι η αγορά των γαμήλιων ταξιδιών έχει μεγάλη δυναμική, εφόσον εμπλέκονται πολλές και διαφορετικού είδους τουριστικές επιχειρήσεις, προσδίδει χαρά και αισιοδοξία στην Αττική αλλά δίνει και κίνητρα για αύξηση των οικονομικών μεγεθών. Παράλληλα δίνει έμμεσα κίνητρα σε τομείς της μεταποίησης καθώς και του ελληνικού design και τελικά θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο και εξωστρεφές συνεργατικό δίκτυο στο πρότυπο που έχουμε ήδη προτείνει,» επισημαίνει η Ελένη Δημοπούλου, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα