Ακατάλληλες σχολικές αίθουσες στη Δυτική Αττική λόγω του σεισμού του Ιουλίου

Ακατάλληλες σχολικές αίθουσες στη Δυτική Αττική λόγω του σεισμού του Ιουλίου
alfavita.gr

Οι μαθητές θα στεγαστούν σε όμορες σχολικές μονάδες, μέχρι να αποκατασταθούν και να ελεγχθούν τα κτίρια

Δυο ημέρες προτού χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, και διαπιστώνεται ότι ορισμένα σχολεία της Αττικής δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν λόγω των ζημιών από τον σεισμό στις 19 Ιουλίου, με επίκεντρο στη Μαγούλα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα σχολεία που δεν θα μπουν φέτος οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες είναι στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο και στο Αιγάλεω.

«Έχουμε φροντίσει τα παιδιά να πάνε σε όμορα σχολεία, σε διπλανά δηλαδή σχολεία. Δεν θα έχουμε μετακινήσεις παιδιών. Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει ακριβώς δίπλα που είναι το 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει δίπλα που είναι το 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό θα πάει στο 20ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω», δήλωσε ο Σταύρος Αδάμης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αιγάλεω, Νίκος Ασημακόπουλος, δήλωσε ότι τέσσερα έως πέντε σχολεία παρουσίασαν προβλήματα και πρόσθεσε πως έχουν βρεθεί λύσεις σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. «Προέχει η ασφάλεια των μαθητών και καθηγητών και στη συνέχεια, εφόσον είμαστε σίγουροι και έχουμε τις υπογραφές των μηχανικών, θα μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε τις ζημιές», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR:

13 υπέροχα πράγματα που έχει πει ο Ευγένιος Τριβιζάς για τα παιδιά

Κάθε φορά που θες να βάλεις τις φωνές ή να σηκώσεις χέρι… Θυμήσου εσένα μέσα στις σκιές, να φοβάσαι «τους μεγάλους»

«Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία» – Το τραγούδι-θρύλος του Μητροπάνου περίμενε για 20 χρόνια στα αζήτητα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα