Γρηγορίου: Αρχές του 2020 θα γίνει η πρώτη γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο

Γρηγορίου: Αρχές του 2020 θα γίνει η πρώτη γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο
Γιάννη Γρηγορίου ΕΛΠΕ Upstream

“Αν δεν κάνεις γεώτρηση δεν μπορείς να ξέρεις. Ψάχνουμε να βρούμε χαμένα βουνά! Σαν να υπάρχει μία Πεντέλη και ένας Υμηττός κάτω από το βυθό” είπε ο Γιάννης Γρηγορίου, Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Upstream, στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6.

Αρχές του 2020 θα γίνει η πρώτη γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο, σύμφωνα με τον Γιάννη Γρηγορίου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΠΕ Upstream.

Όπως είπε στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” του Βασίλη Σκουρή, εάν οι ενδείξεις είναι σωστές, οι έρευνες θα αποδώσουν πάνω από 140 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, με τη συγκεκριμένη επένδυση να κοστίζει πάνω από 1,5 δις.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το 2023 θα ολοκληρωθούν οι έρευνες στην περιοχή από τα Γιάννενα έως την Ηλεία, με τις προοπτικές να είναι καλές και στη συνέχεια στην Κρήτη (το 2024).

“Αν δεν κάνεις γεώτρηση δεν μπορείς να ξέρεις. Ψάχνουμε να βρούμε χαμένα βουνά! Σαν να υπάρχει μία Πεντέλη και ένας Υμηττός κάτω από το βυθό” είπε χαρακτηριστικά.

Ευνοϊκές είναι κατά τον ίδιο και οι ενδείξεις και στη στεριά, δηλαδή σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία αλλά και στη θάλασσα προς την πλευρά της Αλβανίας.

Σημείωσε, επίσης, ότι το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα, καθώς την επένδυση αναλαμβάνουν οι τρεις εταιρίες και την ίδια ώρα το δημόσιο -εάν βρεθεί πετρέλαιο- θα λάβει φόρο 20% υπέρ του ασφαλιστικού ενώ ένα 5% θα πάει στις τοπικές κοινωνίες.

Απευθυνόμενος στις περιβαλλοντικές οργανώσεις, έκανε λόγο για αυστηρές προδιαγραφές με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα