Χρυσοχοΐδης στη ΔΕΘ: “Θα καταπολεμήσουμε το έγκλημα μέχρι το τέλος”

Χρυσοχοΐδης στη ΔΕΘ: “Θα καταπολεμήσουμε το έγκλημα μέχρι το τέλος”
Χρυσοχοΐδης στη ΔΕΘ

Τα Πληροφοριακά Κέντρα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινίασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης-Στις ομιλίες του έδωσε ιδιαίτερα βάση στους στόχους και τον σχεδιασμό των δύο Σωμάτων Ασφαλείας

Τους στόχους για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας έθεσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που πραγματοποίησε χθες, τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, στο χαιρετισμό του επεσήμανε:

«Σε αυτή την οικονομική, κοινωνική και πολιτική Γιορτή η Ελληνική Αστυνομία δίνει ένα επιβλητικό και δυναμικό παρόν, αναδεικνύοντας μια συλλογική προσπάθεια διαφύλαξης και υπεράσπισης του αγαθού της ασφάλειας προκρίνοντας παράλληλα μια “Σύγχρονη Αστυνομία για ασφαλείς πολίτες”.

Όραμά μας είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και εγγύτητας με όλους τους πολίτες. Πάνω σε αυτή τη στρατηγική στοχοθεσία δομείται και η θεματολογία του Πληροφοριακού μας Κέντρου παρουσιάζοντας Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, που προάγουν την αστυνόμευση και εμφυσούν με βεβαιότητα το αίσθημα ασφάλειας, καθώς και Υπηρεσίες ειδικού αντικειμένου, οι οποίες χρησιμοποιούν προηγμένα τεχνολογικά και επιστημονικά μέσα, συμβάλλοντας στην εξιχνίαση και πρόληψη κάθε μορφής εγκληματικής δραστηριότητας.

Η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνιστά χρονικό σημείο απαρχής κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, στοχεύοντας σε βασικούς θεμελιώδεις πυλώνες. Η μεταρρυθμιστική αυτή πορεία της αστυνομίας κινείται με εκσυγχρονιστικούς βηματισμούς, αναπτύσσει χαρακτηριστικά εγγύτητας με τους πολίτες και διαμορφώνει κουλτούρα ασφάλειας.

Χρυσοχοΐδης στη ΔΕΘ

Πρωταρχικό άξονα στρατηγικής αναμόρφωσης και στοχοθεσίας συνιστά η αναδιαμόρφωση των εσωτερικών διοικητικών διαδικασιών, που θα προσφέρει ταχύτητα, ευελιξία και ποιότητα, θα ωθήσει στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας και στην απλούστευση των διαδικασιών, και θα μετασχηματίσει ψηφιακά όλο το πλέγμα διακυβέρνησης, δομώντας το σε ψηφιοποιημένες διαδικασίες και αρχιτεκτονικές τεχνητής νοημοσύνης, προσδίδοντας πολλαπλό όφελος στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Στην κατάρτιση και υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής της Ελληνικής Αστυνομίας συμβάλλει καθοριστικά και η αναλογική συσχέτισή της με την εφαρμογή μιας αντεγκληματικής πολιτικής, η οποία θα συντελεί στη σφαιρική ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας και κοινωνικής ισορροπίας, θα εξασφαλίζει τη διαρκή αστυνομική παρουσία και θα επιτυγχάνει την τάχιστη ανταπόκριση σε οποιοδήποτε συμβάν με τον ανάλογο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα.

Στόχος, που πρωτίστως αποσκοπεί στο να εγκύπτει ενδελεχώς στα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας, που προβληματίζουν τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργούν αισθήματα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, επιτυγχάνοντας την άμεση, ρηξικέλευθη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Αναγκαίο συστατικό της συνολικής προσπάθειας συνιστά η σύμπνοια, η ομοψυχία και η ενότητα στους κόλπους της αστυνομικής οικογένειας, ώστε να επέλθει η παραγωγική επιτυχία κατά την προσπάθεια διαφύλαξης του αγαθού της ασφάλειας».

Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημείωσε:

«Για αυτό το λόγο έχουμε δώσει υπόσχεση, έχουμε δεσμευτεί, έχουμε καταστρώσει σχέδιο ότι θα καταπολεμήσουμε το έγκλημα μέχρι το τέλος και θα ξεριζώσουμε στην κυριολεξία όλες αυτές τις αρρώστιες, τις νόσους τις κοινωνικές που έχουν απλωθεί στην ελληνική κοινωνία έτσι ώστε να ξανά καταστήσουμε την ελληνική κοινωνία και την Ελλάδα φιλειρηνική χώρα όπως ήταν κάποτε.

Δεν θα συμβιβαστούμε μέχρι το τέλος και δεν θα συμβιβαστούμε μέχρις ότου εξαλείψουμε πλήρως, εκείνους τους εγκληματίες, οι οποίοι μπαίνουν στα σπίτια μέρα και νύχτα, τρομοκρατούν τους ανθρώπους, πανικοβάλουν τους πολίτες και δημιουργούν φόβους, οι οποίοι φόβοι στη συνέχεια γίνονται συμπεριφορές ακραίες και γίνονται οι καλύτεροι πελάτες των ακραίων, ακροδεξιών, ρατσιστικών και όποιων άλλων ακραίων τάσεων στην πολιτική ζωή της χώρας, που τα βρήκαμε μπροστά μας, τα ζήσαμε με αφορμή την κρίση τα οποία ευτυχώς υποχωρούν αλλά πάντα ο κίνδυνος είναι εδώ να ξανά εμφανιστούν γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί πρόθυμοι να αξιοποιήσουν τον φόβο των ανθρώπων και να τον κάνουν πολιτική.

Όλες οι περιοχές είναι περιοχές ελευθερίας και δημοκρατίας, ούτε της αστυνομίας ούτε της ανομίας, αυτός είναι ο στόχος μας και αυτόν μέρα με την μέρα θα εφαρμόζουμε για να πετύχουμε την φιλειρηνική, κοινωνική, δημοκρατική Ελλάδα, όπου θα συμβιώσουμε όλοι οι πολίτες σε μια περίοδο που επιχειρούμε την ανάκαμψη από την κρίση, να μπορέσουμε να ξανά βρούμε μπροστά μας την ευημερία, να τονώσουμε και να ενισχύσουμε την δημοκρατία, να ξανά βάλουμε τους πολίτες στο παιχνίδι της πολιτικής, στο παιχνίδι της κοινωνίας και να γίνουμε μια κανονικότητα, όπως μας αρμόζει σε εμάς τους Έλληνες, που είμαστε καλοί άνθρωποι, μορφωμένοι άνθρωποι, πολιτισμένοι άνθρωποι και όσους άλλους ξένους υπάρχουν εδώ θα τους εντάξουμε και αυτούς στην κοινωνία μας και τις δραστηριότητες της».

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου, Πάτροκλος Γεωργιάδης, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Εμμανουήλ Λογοθέτης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης.

Χρυσοχοΐδης στη ΔΕΘ

Πληροφοριακό Κέντρο Π.Σ.-Χρυσοχοΐδης: «Να προλαβαίνουμε εννέα φωτιές και να σβήνουμε μια»

Ο πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων χθες, το Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργο Κουμουτσάκο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική Ελευθέριο Οικονόμου, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Ματθαιόπουλο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Δημήτρης Κούβελας και κ. Άγγελος Τσιγκρής, ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο Ειδικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Μάριος Καραγιάννης.

Κατά την έναρξη των εγκαινίων, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος, στην ομιλία του μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετέχει στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να προβάλλει την επιχειρησιακή και κοινωνική του δράση, ενδυναμώνοντας σε όλους τους φορείς το αίσθημα ασφάλειας, στοιχείο απαραίτητο για τη σύγχρονη κοινωνία και την οικονομία ειδικότερα. Εμείς από την πλευρά μας στοχεύουμε στην άμεση επέμβαση και στην αποτελεσματικότητα σε κάθε επιχείρηση πυρκαγιάς και διάσωσης και επιδιώκουμε τόσο τη μείωση του αριθμού των δασικών πυρκαγιών όσο και των καμένων εκτάσεων.

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται μπροστά μας με πυρκαγιές και πλημμυρικά φαινόμενα που τα προηγούμενα χρόνια ήταν μικρής έκτασης και τώρα εξαπλώνονται σε ελάχιστο χρόνο και μετατρέπονται σε μεγάλες φυσικές καταστροφές. Το Πυροσβεστικό Σώμα, προσπαθεί ακατάπαυστα να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών του προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. Η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στη γενικευμένη προστασία του περιβάλλοντος είναι μέρος της αποστολής μας και συμβάλλουμε στην εκπλήρωσή της με όλες μας τις δυνάμεις.

Κάθε ημέρα το πυροσβεστικό προσωπικό έρχεται αντιμέτωπο με πολύ δύσκολες συνθήκες στα πεδία των δασικών πυρκαγιών, αλλά και κάθε φυσικής καταστροφής».

Χρυσοχοΐδης στη ΔΕΘ

Αφού, αναφέρθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα – βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλο μεγάλης έντασης – τα οποία εκδηλώθηκαν κατά τον μήνα Ιούλιο, καθώς και στις δασικές πυρκαγιές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει φέτος το Πυροσβεστικό Σώμα, δίνοντας έμφαση σε αυτήν που εκδηλώθηκε στην κεντρική Εύβοια, συνεχάρη τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους με προθυμία, ζήλο και αυταπάρνηση και έφεραν εις πέρας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τη δύσκολη αποστολή τους, εκθέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την πολιτική ηγεσία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα την Πολεμική Αεροπορία, την Ελληνική Αστυνομία, τους εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση τονίζοντας ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι άριστες και πολύπλευρες συνεργασίες φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάλεσε τους συμπολίτες μας να δείξουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους στο Πυροσβεστικό Σώμα και στους πυροσβέστες, τονίζοντας ότι η ενθάρρυνση στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν είναι απαραίτητη. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα συνεχίσει να μάχεται και να ανταποκρίνεται συστηματικά, με οργάνωση και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες του πολίτη και της Ελληνικής κοινωνίας.

Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Η βασική υποχρέωση που έχουμε, ο βασικός κανόνας της δουλειάς μας είναι ένας, η πρόληψη, η οργάνωση, η Πολιτική Προστασία. Πρέπει να οργανώνουμε τις προσπάθειες μας και να οργανωνόμαστε οι ίδιοι ούτως ώστε να προλαβαίνουμε εννέα φωτιές και να σβήνουμε μια».

Εν συνεχεία αναφερόμενος ειδικότερα στο Πυροσβεστικό Σώμα υπογράμμισε ότι, «φέτος το Πυροσβεστικό Σώμα έσβηνε 56 φωτιές τη μέρα χωρίς να τραυματισθεί ή να χαθεί άνθρωπος. Αν οι άλλοι φυλάνε τα σύνορα, η Πυροσβεστική φυλά μέσα στη χώρα, προστατεύει από καταστροφές, τις ζωές και τις περιουσίες».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη από στελέχη της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. Μέσα από τα εκθέματα του Πληροφοριακού Κέντρου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο χρόνο και να γνωρίσει την εξέλιξη των μέσων πυρόσβεσης που οι σύγχρονες ανάγκες επιτάσσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα