Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες ανησυχούν για “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο

Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες ανησυχούν για “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο
Άσκηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο AP

"Ναι" στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου από το 55% στη δημοσκόπηση της MRB - Το 56,9% κρίνει θετικά την ίδρυση υπ. Μετανάστευσης και ασύλου.

Νέα δημοσκόπηση της MRB (για το STAR) αναδεικνύει την ανησυχία που υπάρχει στη κοινή γνώμη για κλιμάκωση των προκλήσεων της Τουρκίας και πιθανό “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Συγκεκριμένα, το 54.6% δείχνει να ανησυχεί για επεισόδιο στο Αιγαίο, με το 39,2% να είναι πιο καθησυχασμένο.

Ακόμη, το 42,6% θεωρεί ως πιο ενδεδειγμένη λύση για την αποκλιμάκωση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ενώ το 28,8% επικαλείται τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο κρατών.

Παράλληλα, τα ποσοστά προσδοκώμενης ελπίδας για το μέλλον της χώρας μειώνονται στο 38,7%, ενώ ο φόβος ανέρχεται στο 40%. Ακολουθεί η ντροπή, η οργή και η περηφάνια με τη σιγουριά να είναι πολύ πιο χαμηλά.

 

Ως προς την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας ποσοστό 33% έναντι 20% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην τρίτη τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 5,7% και ακολουθεί με 4,7% το ΚΚΕ και 4% η Ελληνική Λύση. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 3,1%. Στο 1,3% η Χρυσή Αυγή, στο 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την αδιευκρίνιστη ψήφο να μετριέται στο 24,2%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 44,2% των προτιμήσεων με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο 24,5%.

Ο πρωθυπουργός είναι και ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός συγκεντρώνοντας ποσοστό 44,2% στις ευνοϊκές γνώμες. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30,5%, η Φώφη Γεννηματά με 21,9%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 19,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 19,1%.

 

Το πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας κρίνεται θετικά από το 55,5% των ερωτηθέντων, με το 23% να εκφράζει αρνητική άποψη.

Τέλος, σχεδόν 6 στους 10 (56,9%) κρίνουν θετικά την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα