Η επιστροφή του Αβραμόπουλου: Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων

Η επιστροφή του Αβραμόπουλου: Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων
Δημήτρης Αβραμόπουλος, επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. AP

Τι δήλωσε ο Επίτροπος για τα σχέδια του μετά την ολοκλήρωση της θητείας του. Τα σενάρια για το Επικρατείας της ΝΔ και την Προεδρία της Βουλής.

“Το μυαλό μου και η καρδιά μου είναι στραμμένα προς την Ελλάδα” δήλωσε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μίλησε στον Alpha για την επιστροφή του στην ελληνική πολιτική σκηνή μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στην Κομισιόν το φθινόπωρο.

“Από την ώρα που οι πολίτες κρίνουν ότι τους είμαι χρήσιμος για όποιο ρόλο και αποστολή μου αναθέσουν είμαι έτοιμος ν’ ανταποκριθώ, πάντοτε στις τάξεις της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Στηρίζω τον Μητσοτάκη αυτή την ώρα, διότι κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξει ένα δρόμο και μια προοπτική. Από την άλλη όμως κυριαρχεί πάντοτε το πατριωτικό μου καθήκον. Θα επιστρέψω. Τι θα κάνω όταν επιστρέψω;” είπε επίσης ο κ.Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: “Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων”.

Στις δηλώσεις του κ.Αβραμόπουλου δόθηκαν ποικίλες ερμηνείες, ωστόσο είναι μάλλον προφανές ότι η επιστροφή του στην ελληνική πολιτική σκηνή περνά μέσα από τη ΝΔ και κατά πάσα πιθανότητα σύμφωνα με πληροφορίες από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ.Αβραμόπουλος εξάλλου ήταν εκ των στελεχών που είχαν εξαρχής και αθόρυβα στηρίξει την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για την ηγεσία της ΝΔ, καθως αβραμοπουλικά στελέχη συγκατελέγονταν μεταξύ των 50 υπογραφών για την κατάθεση της υποψηφιότητας του.

Βεβαίως από την Κομισιόν σε μία απλή θέση βουλευτή δε θα μπορούσε έτσι απλά να επιστρέψει ο κ.Αβραμόπουλος και ένα σενάριο τον φέρει πιθανό Πρόεδρο της Βουλής μετά τις εκλογές.

Έχει όμως εγκαταλείψει κάθε επιθυμία για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο κ.Αβραμόπουλος που το 2015 φερόταν ως ένας πιθανός υποψήφιος για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα; Προφανώς και αυτή είναι μία θέση που θεωρεί ότι θα του ταίριαζε, ωστόσο το πρόσωπο του υποψηφίου που θα προτείνει η ΝΔ θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τους συσχετισμούς που θα προκύψουν από τις επόμενες εκλογές και εφόσον απαιτηθούν οι ψήφοι του ΚΙΝΑΛ το πιθανότερο είναι να προέρχεται από την κεντροαριστερά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα