Η ΝΔ στοχεύει στον Τσίπρα μέσω Πολάκη

Η ΝΔ στοχεύει στον Τσίπρα μέσω Πολάκη
Ο Παύλος Πολάκης, στη Βουλή Eurokinissi

Στον πρωθυπουργό χρεώνει η αξιωματική αντιπολίτευση τον υπουργό Υγείας και εκτιμά ότι η μετατροπή της πρότασης μομφής κατά Πολάκη με αφορμή την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο τελικά την εξυπηρετεί.

Ως “θείο δώρο” εξέλαβαν και αξιοποίησαν στη Νέα Δημοκρατία την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση χρεώνει πλέον προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τον κ.Πολάκη και στοχεύει πλέον στον ίδιο τον πρωθυπουργό μέσω του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Στο Μοσχάτο άλλωστε εκτιμούν ότι η επιλογή Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης, τελικά εξυπηρετεί τη ΝΔ, η οποία κάνει λόγο για ταύτιση του πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και απευθύνεται στο ηθικό στοιχείο, με αφορμή το γεγονός ότι ο κ.Κυμπουρόπουλος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. 

Με άλλα λόγια οι γαλάζιοι θεωρούν ότι ο κ.Τσίπρας “έπεσε στην παγίδα” και εγκλωβίστηκε επιλέγοντας να καλύψει ουσιαστικά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας όταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την πρόταση μομφής. Καθώς ο κ.Μητσοτάκης κλιμάκωσε σταδιακά το ζήτημα, καταγγέλλοντας την επίθεση Πολάκη σε Κυμπουρόπουλο και την παραμονη του αναπληρωτή υπουργου στην κυβέρνηση αρχικά μέσω twitter και επιλέγοντας εν συνεχεία, προτού αναχωρήσει για Νεμέα με τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, να πάει στη Βουλή και αντί να μιλήσει για το νομοσχέδιο για την παιδεία, να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα το Μαξίμου δεν είχε προβεί σε κάποια κίνηση ή τοποθέτηση για το ζήτημα. 

Έτσι εκτιμούν γαλάζια στελέχη, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να καλύψει τον υπουργό του. Εκτιμούν επίσης ότι ο κ.Τσίπρας προανήγγειλε ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς ανησυχούσε ότι ο κ.Πολάκης δεν είναι και τόσο συμπαθής σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (η αντίδραση του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη θεωρείται κατά τις ίδιες πηγές ενδεικτική) και άρα σε μία ψηφοφορία επί πρότασης μομφής δεν ήταν βέβαιο ότι θα κινούνταν συντεταγμένα όλοι οι βουλευτές της (ετερόκλητης όπως δε χάνει ευκαιρία να σημειώνει η ΝΔ) κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Τον κ.Τσίπρα προσωπικά στο στόχαστρο έβαλε ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Νεμέα μετά τις κοινές δηλώσεις του με τον κ.Βέμπερ. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε με νόημα ότι: “Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι εάν επιλέξουν Τσίπρα, θα επιλέξουν και τον Πολάκη”, κάνοντας λόγο για το ηθικό στοιχείο στην πολιτική. 

Την ίδια στιγμή ο ίδιος ο κ.Κυμπουρόπουλος με σχόλιο του στο facebook δήλωνε ότι τον στενοχώρησε η κάλυψη του κ.Τσίπρα στον κ.Πολάκη, μεταθέτοντας και εκείνος το πεδίο αντιπαράθεσης από την αρχική επίθεση του αναπληρωτή υπουργού στην κάλυψη του πρωθυπουργού. 

Με τον τρόπο αυτό η ΝΔ θέλει να πλήξει την κυβέρνηση σε ηθικό επίπεδο και προσωπικά τον πρωθυπουργό, καθώς ο κ.Τσίπρας παρά την κυβερνητική φθορά θεωρείται ότι παραμένει ένα ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι βέβαια η αξιωματική αντιπολίτευση ξεπερνά τόσο τη συζήτηση για τα επιδόματα, το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα ανεργίας, αλλά και την πρόκληση Τσίπρα για debate, διαμηνύοντας ότι το debate των δύο πολιτικών αρχηγών θα γίνει στη Βουλή μετά το Πάσχα στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα