Μαξίμου για δηλώσεις Τσακαλώτου: Η ΝΔ καταναλώνει αμάσητα τα fake news

Μαξίμου για δηλώσεις Τσακαλώτου: Η ΝΔ καταναλώνει αμάσητα τα fake news

Το Μαξίμου κάνει λόγο για δυσδιάκριτα όρια στην παραγωγή και την αναμετάδοση "fake news" από πλευράς ΝΔ. Αφορμή οι δηλώσεις Τσακαλώτου για συναίνεση στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε περίπτωση "που γίνει κυβέρνηση η ΝΔ".

Τη δική του απάντηση δίνει το Μέγαρο Μαξίμου στο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο CNBC και στη Silvia Amaro, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση “καταναλώνει αμάσητα τα fake news”.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου “αν θα συνεχίζει να υποστηρίζει τη θέση ότι θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση για τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση”, είπε:  “Φυσικά. Δεν θα αλλάξουμε την θέση μας επειδή θα έρθει η ΝΔ στην εξουσία. Δεν νομίζω ότι θα γίνει αλλά αν ατυχώς γίνει κάτι τέτοιο, τότε φυσικά και θα στηρίξουμε την ίδια θέση”.

Δείτε το απόσπασμα με τις επίμαχες δηλώσεις:

Μια απάντηση που έκανε τη ΝΔ να σχολιάσει αμέσως μετά, κάνοντας λόγο για “αυτονόητη πρόβλεψη”: “Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για τη διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της ΝΔ για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε. Είναι αξιέπαινο να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του”.

Το Μαξίμου κάνει από τη δική του μεριά λόγο για δυσδιάκριτα όρια στην παραγωγή και την αναμετάδοση “fake news” από πλευράς ΝΔ.

“Πλέον, δύσκολα μπορεί κανείς να διακρίνει πότε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης παράγουν τα fake news και πότε απλά γελοιοποιούνται γιατί τα καταναλώνουν αμάσητα από τα ΜΜΕ τους, όπως σήμερα με τις δήθεν δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου και συνεχίζει:

“Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Αντιπολίτευση για κλάματα”.

Οι δηλώσεις Τσακαλώτου όπως μεταφέρθηκαν από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο:

Αναφερθείς στους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο υπουργός σημείωσε πως “πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση σε όλο το πολιτικό φάσμα για το ζήτημα αυτό. Πιστεύω ότι το 3,5%, και το έχω πει εδώ και πολύ καιρό, είναι υπερβολικά υψηλό, ιδιαίτερα για μια χώρα που έχασε το 27% του ΑΕΠ. Δεν νομίζω πως αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να διαφωνήσουμε. Θα πρέπει να πάμε μαζί και να πούμε σε μία Ευρώπη που έχει πάρει το μάθημα από την άνοδο ακροδεξιών και λαϊκιστικών δυνάμεων, πως τόσο υψηλοί στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα απλώς τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια, όχι μόνον για τα κόμματα αλλά και για την ίδια την πολιτική διαδικασία. Άρα, δεν διαφωνώ με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης ότι χρειάζεται να το κάνουμε αυτό και θα ήταν καλό εάν είχε λιγότερο συγκρουσιακή συμπεριφορά, για να μπορέσουμε να έχουμε συναίνεση σε αυτό το θέμα”, επεσήμανε.

Ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επαναδιαπραγμάτευση με τους πιστωτές, στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία σχηματίσει κυβέρνηση, ο υπουργός δήλωσε: “Δεν θα αλλάζαμε τη θέση μας μόνον επειδή η Νέα Δημοκρατία θα ήταν στην εξουσία. Δεν πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανόν να είναι στην εξουσία, αλλά στην απίθανη και ατυχή περίπτωση να είναι στην εξουσία, φυσικά. Εάν ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία αυτού που θα ήθελαν να πετύχουν, θα τους στηρίζαμε, αλλά δεν θα τους στηρίζαμε σε πολλούς άλλους τομείς, ιδίως καθώς δεν γνωρίζουμε πραγματικά ποιο είναι το πρόγραμμα τους. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπολόγισε ότι το κόστος των ανακοινώσεων τους έως τώρα είναι 5 δισ. το πρώτο έτος και άλλα 4 δισ. τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Δεν έχουμε λάβει καμία σοβαρή απάντηση από τη ΝΔ από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα. Γνωρίζετε ότι εμείς ξοδεύουμε 900 εκατ. επιπλέον- όχι 900 δισ. ευρώ- 900 εκατ. επιπλέον το 2019. Από πού θα βρεθούν τα επιπλέον 4 δισ. για να φτάσουν τα 5,8 δισ. που θα ανακοινώσουν, μόνον ο Θεός το γνωρίζει. Σίγουρα όχι εμείς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα