Ποιοι παίρνουν τις έδρες Μεϊμαράκη- Ασημακοπούλου – Παραιτήθηκε και η Μάρκου

Ποιοι παίρνουν τις έδρες Μεϊμαράκη- Ασημακοπούλου – Παραιτήθηκε και η Μάρκου

Μετά τις παραιτήσεις των υποψηφίων ευρωβουλευτών τις δύο έδρες στη Β΄ Αθηνών καταλαμβάνουν Ζωή Ράπτη και Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς ο Ντινόπουλος διεκδικεί τον δήμο Βριλησσίων και ο Μιχελάκης ενημέρωσε τη ΝΔ ότι δε θα δεχθεί την έδρα. Επιστολή παραίτησης έστειλε και η Μάρκου.

Η Ζωή Ράπτη και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θα καταλάβουν τις δύο έδρες της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών μετά τις παραιτήσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, οι οποίοι επέλεξαν να μην κάνουν χρήση του νέου νόμου για άρση του ασυμβίβαστου βουλευτικής ιδιότητας και υποψηφιότητας στις ευρωεκλογές.

Η δικηγόρος και πρώην γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος της ΝΔ, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, είναι πρώτη επιλαχούσα και ως εκ τούτου καταλαμβάνει τη μία από τις δύο έδρες.

Δεύτερος επιλαχών στη Β΄Αθηνών ήταν ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος όμως ήδη στις 22 Μαρτίου είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και του είχε ανακοινώσει πως δε θα δεχθεί την έδρα λόγω της υποψηφιότητας του στις δημοτικές εκλογές στα Βριλήσσια.

Τρίτος επιλαχών ήταν ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος όμως έχει αποσυρθεί από την πολιτική και δε θα είναι ούτως ή άλλως υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Επομένως ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι δεν έχει κανένα νόημα να καταλάβει τη βουλευτική έδρα και μάλιστα για λίγους μόνο μήνες και σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε ήδη το κόμμα της ΝΔ ότι θα παραιτηθεί αυτού του δικαιώματος.

Σημειωτέον ότι γαλάζια στελέχη λένε πως η κομματική ιδιότητα του κ. Μιχελάκη έχει ούτως ή άλλως ανασταλεί μετά την πρωτόδικη καταδίκη του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για υπόθεση δωροδοκίας του από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη πριν από ένα περίπου χρόνο.

Έτσι τη δεύτερη έδρα που μένει κενή στη Β΄Αθηνών καταλαμβάνει ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, κάτι που φέρονται να επιθυμούσαν και στο Μοσχάτο.

Επιστολή παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα έστειλε και η Κατερίνα Μάρκου. Η έδρα της επιστρέφει στο Ποτάμι καθώς θα την καταλάβει ο πρώτος επιλαχών Νίκος Νυφούδης που παραμένει στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η προερχόμενη από το Ποτάμι βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης αρχικά είχε δείξει… απροθυμία να υποβάλλει την παραίτηση της από το βουλευτικό αξίωμα, όταν τη σχετική πρόθεση είχαν ανακοινώσει Μεϊμαράκης- Ασημακοπούλου. Γαλάζιες πηγές τότε, αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχαν στείλει αυστηρά μηνύματα στη βουλευτή.

Ειδικότερα το κόμμα της ΝΔ είχε δώσει τελεσίγραφο στην Κατερίνα Μάρκου, να παραιτηθεί και εκείνη από την έδρα της εάν επιθυμεί να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής. Πηγές της Πειραιώς έλεγαν ότι η προαναγγελία της παραίτησης Μεϊμαράκη- Ασημακοπούλου είχε γίνει “μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι μια αυτονόητη πράξη πολιτικής συνέπειας βάσει των αρχών του κόμματος.”

Ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στις Βρυξέλλες για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την επιστροφή της γενιάς του brain drain στις 20 Μαρτίου, ξεκαθάρισε ότι σε συνεννόηση με τους υποψήφιους συναποφασίστηκε ότι η ΝΔ και οι εν ενεργεία βουλευτές της δε θα κάνουν χρήση της “τροπολογίας Κουντουρά”.

Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα: “Δε θα μείνουν βουλευτές μέχρι να διαπιστώσουν εάν θα εκλεγούν ευρωβουλευτές” και απευθυνόμενος στον κ. Μεϊμαράκη που καθόταν δίπλα του συνέχισε: “Διότι εμείς αγαπητέ Βαγγέλη δεν το παίζουμε δίπορτο σε αυτή την παράταξη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα