“Ξέρω τι έκανες στην κατοχή”: φυλλάδια μνήμης του ΚΚΕ στις καταλήψεις για τη Μακεδονία

“Ξέρω τι έκανες στην κατοχή”: φυλλάδια μνήμης του ΚΚΕ στις καταλήψεις για τη Μακεδονία

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μοίρασαν φυλλάδια, αφίσες, τρικάκια και αυτοκόλλητα στα κατειλημμένα σχολεία για το Μακεδονικό την ώρα που η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να καπηλευθεί την κατάσταση

Δεκάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έβαλαν σήμερα “λουκέτο” ύστερα από καλέσματα για το Μακεδονικό. Ακροδεξιοί προσπαθούν να καπηλευθούν τις καταλήψεις την ώρα που στην Αθήνα οργανώθηκε μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Από το πρωί της Πέμπτης, έξω από κατειλημμένα σχολεία στην περιφέρεια βρέθηκαν μέλη του ΚΚΕ, που μοίραζαν φυλλάδια στους μαθητές και έρχονταν σε συζήτηση μαζί τους, εξηγώντας τους για ποιον λόγο δεν πρέπει να κάνουν κατάληψη με αυτό το αίτημα.

Σημειώνεται πως η ΟΛΜΕ έκανε λόγο για στοχοποίηση καθηγητών (π.χ. Βέροια), σχολεία (π.χ. Γέρακας) και ολόκληρες ΕΛΜΕ (π.χ. Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης) που αντιστέκονται στις καταλήψεις και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς “να αποκαλύψουν το φασιστικό και εθνικιστικό σχεδιασμό και τους κινδύνους που φέρνει, συζητώντας και για τη διεκδίκηση των σημερινών μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νέας γενιάς”.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ:

https://www.news247.gr/download/7130//689000/kne.pdf.pdf

 

Δείτε τα φυλλάδια, τις αφίσες, τα τρικάκια και τα αυτοκόλλητα που μοιράστηκαν στα κατειλημμένα σχολεία παρακάτω:

 

 

 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα