Ηράκλειο: Διεθνές φεστιβάλ Ποίησης με Πατρίκιο και Αγγελάκη-Ρουκ

Ηράκλειο: Διεθνές φεστιβάλ Ποίησης με Πατρίκιο και Αγγελάκη-Ρουκ
Ο Τίτος Πατρίκιος Eurokinissi

Ενα πολύ σημαντικό φεστιβάλ ποίησης διοργανώνεται στο Ηράκλειο με υψηλούς προσκεκλημένους. Δείτε τις λεπτομέρειες.

Το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Κρήτη διοργανώνουν η Open Poetry Society του ποιητή Χρήστου Κούκη σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Mind the Loop, με κύριο στόχο να ιδρύσουν έναν θεσμό πολιτισμού και ποίησης στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό δίνοντας έμφαση στην τοπική πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και να προάγει τον δημιουργικό και συνεχή διάλογο με την κουλτούρα άλλων χωρών προσκαλώντας κάθε Σεπτέμβρη διακεκριμένους ποιητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Κρήτη αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο και στη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν ποιητικές αναγνώσεις, round tables, περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, χώρους τέχνης καθώς και επισκέψεις σε ιστορικούς τόπους και σχολεία που θα συνδυαστούν με φιλολογικές ομιλίες και απαγγελίες. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων σύγχρονοι ποιητές από την Κρήτη θα παρουσιάσουν το έργο τους.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 20 σημαντικοί ποιητές από 11 χώρες: Gerhard Falkner (Γερμανία), Jochen Kelter (Ελβετία), Yu Jian (Κίνα), Fan Zhao (Κίνα), Gokce Celebioglu (Τουρκία), Selahattin Yolgiden (Τουρκία) Goran Djordjevic (Σερβία), Marco Pogacar (Κροατία), Lawrence Schimmmel (ΗΠΑ/Ισπανία), Rati Saxena (Ινδία), Hemant Divate (Ινδία), Guillaume Decourt (Γαλλία), Zingonia Zingone (Ιταλία), καθώς και οι Έλληνες ποιητές: ο Τίτος Πατρίκιος, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο Αναστάσης Βιστωνίτης, η Αριστέα Παπαλεξάνδρου και ο Χρήστος Κούκης.

Το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Κρήτη αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Φεστιβάλ Ποίησης «World Poetry Movement» και συνεργάζεται με το μεγαλύτερο λογοτεχνικό κίνημα στην Ανατολή «Kritya Poetry Movement».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα