Τρίκαλα: Ψηφιδωτό του Βασίλη Τσιτσάνη κοσμεί το ομώνυμο Μουσείο

Τρίκαλα: Ψηφιδωτό του Βασίλη Τσιτσάνη κοσμεί το ομώνυμο Μουσείο
Το ψηφιδωτό πορτραίτο του Βασίλη Τσιτσάνη Eurokinissi

Το ψηφιδωτό δείχνει, απεικονίζει, προβάλλει, τον Βασίλη Τσιτσάνη που ανέδειξε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι στη θέση που του αρμόζει στην καρδιά των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Ένα ψηφιδωτό του μεγάλου λαϊκού συνθέτη, του Τρικαλινού Βασίλη Τσιτσάνη κοσμεί από την παραμονή των Χριστουγέννων το Μουσείο Τσιτσάνη, και συγκεκριμένα τη μία όψη του τ. διοικητηρίου των παλιών φυλακών Τρικάλων.

Πρόκειται για μια σημαντική προσφορά, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, η οποία δίνει μια άλλη αίσθηση στον επισκέπτη του Μουσείου

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, δείχνει, απεικονίζει, προβάλλει, τον Βασίλη Τσιτσάνη που ανέδειξε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι στη θέση που του αρμόζει στην καρδιά των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Επί μήνες οι δημιουργοί του, Μιχάλης Κουφογιάννης και Γιώργος Κουρμέτζας το προετοίμαζαν με τις χιλιάδες ψηφίδες και τα συνολικά 18 τ.μ. που αυτό καταλαμβάνει. Η προσφορά των δύο Τρικαλινών πριν μερικούς μήνες είχε γίνει με χαρά δεκτή από τον Δήμο Τρικκαίων, καθώς είχαν ήδη δημιουργήσει άλλο ψηφιδωτό, στο «λιμανάκι» του Ληθαίου ποταμού.

Ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζει και το «Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών». Πρόκειται σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για ένα ψηφιακό διαδραστικό μουσείο, αφιερωμένους στους άλλους πέντε Τρικαλινούς στυλοβάτες της λαϊκής μας μουσικής, Απόστολο Καλδάρα, Κώστα Βίρβο, Γιώργο Σαμολαδά, Χρήστο Κολοκοτρώνη και Δημήτρη Μητροπάνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα